Orgel CD Gerrit Christiaan de Gier

€ 14,00

Voor dit artikel worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Het is al weer enige tijd geleden dat de laatste orgel-cd vanuit de Jacobikerk verscheen: ‘Bach in de Jacobi‘. Op deze cd uit 2007 bespeelt Gerrit Christiaan de Gier het Garrels/Meere-orgel. Sindsdien onderging het Hess-kabinetorgel, dat nu in de noorderzijbeuk van de kerk staat, een ingrijpende restauratie en was helemaal gereed om voor het eerst op cd te laten horen. Kortom, tijd voor een nieuwe cd zodat een breed publiek van onze orgels kan genieten.

Gerrit Christiaan de Gier heeft gekozen voor een cd met toegankelijke orgelmuziek: “Ik wil met de cd een zo groot mogelijk publiek bereiken om zo de rijke orgelcultuur onder de aandacht te brengen. Ook bij mensen die normaal gesproken niet zo snel naar orgelmuziek zullen luisteren”. Daarbij is ook gedacht aan de vele toeristen die de Jacobikerk jaarlijks bezoeken, al dan niet in het kader van hun bedevaart naar Santiago de Compostela.

De nieuwe cd bevat composities van onder meer Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart. Daarnaast is er een werk van Richard Hol opgenomen. Hol was in Utrecht onder meer actief als Domorganist en directeur van de muziekschool. Zijn Fantasie Tooverfluit is geschreven op thema’s uit de gelijknamige opera van Mozart. Het stuk is nooit eerder op geluidsdrager verschenen en beleeft hier dus zijn plaatpremière.

De cd is een indrukwekkende aanvulling op uw muziekverzameling of een mooi cadeau voor familie en vrienden die u een aandenken uit de Jacobikerk wilt geven.

Fragmenten

Nieuwsgierig naar de muziek? Luister hier naar een aantal fragmenten.

 

Programma

-

Bestellen

De cd kost € 12,- euro (exclusief verzendkosten € 2,-).

* Wilt u de cd liever persoonlijk bestellen? Dan kunt u contact opnemen met

Bas Pijffers, jmspijffers@gmail.com of M: 06-14211345

Gerrit Christiaan de Gier, organist@jacobikerk.nl of M: 06-12834554

 

* De cd is ook direct te koop en af te halen in de DomShop van de Domkerk (openingstijden) en tijdens de openingsuren van Kerken Kijken in de Jacobikerk

Vanaf 8 september start het winterseizoen 2013 – 2014 en is de kerk op zaterdagmiddag geopend van 12.00 – 16.00 uur.

Vanaf eind juni 2014 start het zomerseizoen weer. Voor openingstijden zie: http://www.kerkenkijken.nl/kerk.aspx?ID=7

 

De cd is vanaf 31augustus 2013 te verkrijgen, na de presentatie tijdens het laatste zomerconcert van 2013 op 30 augustus om 20.00 uur in de Jacobikerk (gratis toegang).

Bestelling
Prijs 14,00
  (Even geduld, voorraad aan het controleren)

* verplichte veld(en)