Fiets & Loop voor een bus

Dit jaar gaat er weer een groep in training voor een goed doel. Ditmaal voor een nieuwe bus voor kinderen met een beperking in Dar es Salaam (Tanzania). 

Ons gemeentelid Aaltje Dijkstra gaat af en toe naar Tanzania. Vanuit een kerk in Tanzania is zij terecht gekomen op een school van de Stichting YWCA (Young Womans Christian Association). Zij onderteunt er onderwijzeressen van kinderen met een beperking. Onderwijs voor kinderen met een beperking is geen vanzelfsprekendheid in Tanzania. Er is vaak geen geld om deze kinderen naar school te laten gaan. De afstanden naar een school zijn groot. Daarom is er behoefte aan goed vervoer voor deze kinderen. De kosten voor zo'n tweedehands Mini-Van zijn ongeveer €12.000,-

De Uitdaging:

Van Partenen naar de top van de Silvretta Hochalpenstrasse (Oostenrijk). 14 km, 30 haarspeldbochten, 992 meter hoogteverschil, gemiddelde stijging 7,1%, maximale stijging 11%. De Silvretta is een bergmassief in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Voralberg en het Zwitserse kanton Graubünden.

Hoe en wanneer?

Het weekend van 6-9 september 2018 wordt er gefietst en gewandeld in Oostenrijk. Het precieze programma is nog niet bekend, de voorbereidingen zijn in volle gang.

U kunt de deelnemers sponseren. Klik op de naam van diegene die u wilt sponsoren in het submenu.

De totale opbrengst tot nu toe vindt u hier.