Webshop van de Hervormde Gemeente Pauluskerk, Baarn.

Uitzending Bert Visscher als Piloot voor de MAF

De Centrale Diaconie kijkt elk jaar in de kersttijd (financieel) om naar de hulpbehoevende medemens, in de vorm van de Diaconale Kerstactie. Hierbij wordt afwisselend een doel in Nederland of elders in de wereld gekozen.

In 2018, hebben we ervoor gekozen een doel veraf te kiezen. Daarbij hebben we Ds Peter de Groot en zijn echtgenote Jeannette, die werken in Zuid Soedan ondersteund.

Dit jaar, 2019, hebben we ervoor gekozen om de uitzending van Bert Visscher als piloot voor de MAF te ondersteunen.

Bert Visscher, piloot bij de MAF

MAF, kort voor “Mission Aviation Fellowship” is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven; met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een vliegtuig op om te helpen.

Over Bert (1993) uit Gouda. In 2018 is hij door MAF geselecteerd om als piloot uitgezonden te worden. De eerste zeven jaar van zijn leven groeide hij op in Afrika - zijn ouders waren daar zendelingen. Eenmaal terug in Nederland moest hij erg wennen; miste zijn vrienden, de grote tuin en het mooie weer. Uiteindelijk vond hij zijn draai weer. In het laatste jaar van het vwo schreef hij zich in voor de vliegschool van KLM; hij wilde piloot worden. Helaas werd hij, na het laatste gesprek, niet aangenomen. Daarna kreeg hij een aanbod bij een andere vliegmaatschappij, maar dat aanbod sloeg hij af. Vliegen op zondagen en christelijke feestdagen, er zijn geen uitzonderingen. Dat voelde niet goed. Hij realiseerde zich dat zijn passie bij MAF ligt en daarvoor wilde hij gaan. Daarom startte hij met een hbo-studie gericht op de luchtvaart (Aviation Studies) en ging hij werken bij McDonald’s om geld te verdienen voor de vliegopleiding. Tussendoor probeerde hij zo veel mogelijk te vliegen. Nu is het bijna zo ver, en bereid hij zich voor op zijn uitzending.

De piloten bij de MAF werken op vrijwillige basis en ontvangen voor hun werk geen salaris. Zij zijn voor hun levensonderhoud dus afhankelijk van een Thuisfront commissie die sponsors en giften verzameld.

Kerstactie 2019: van harte aanbevolen!

Kerstactie 2019

Actie(s):

Uw gift komt ten goede aan de ondersteuning bij de uitzending van Bert Visscher als piloot bij de MAF. Hartelijk dank.

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDEAL

Giften mogelijk namens:

  • Anoniem
  • Anders
Bijdrage/giften periode 15-11-2019 t/m 29-02-2020