14-11-2023 20:36

Pastoresmail 14 november

Beste gemeenteleden,

Een pastoresmail met een verschillend aanbod. Van uitnodigingen voor de inzamelingsactie voor de kerstmarkt tot een uitnodiging voor dertigers en veertigers om elkaar te ontmoeten. In deze mail ook de laatste informatie over de Jongerenreis naar Oeganda. Daarover zullen jullie iedere twee weken weer nieuwe leuke info krijgen. Zeker het lezen waard.

Heb je jonge (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of kom je op andere manieren in contact met (groot)ouders van kinderen en wil je ze uitnodigen voor het kinderwerk in de kerk? Download dan deze folder door op deze linken te klikken: voorkant & achterkant.

Als laatste zijn jullie uitgenodigd voor de gemeenteavond van dinsdag 21 november.

Het pastoresteam
 
AGENDA


19 -11 I 10.00 I Friends of Creation I DK I Ds. Philip van Wijk I mmv Creative and Friends
19 -11 I 10.00 I SK I Ds. Bertien Bos I werelddiaconaat, Marcella vertelt over diakenen-reis
19 -11 I 17.00 I Woord, Beeld en Muziek I SK I verhaal en muziek over Fransciscus van Assisi
21 -11 I 19.30 I Gemeente avond I Dorpskerk
23 -11 I 10.30 I Bijbelen I Dorpskerk
23 -11 I 20.00 I Leerhuis Bijbellezen met andere ogen I Dorpskerk
 
Extra Inzamelingsronde kerstmarkt op zaterdag 18 november (Dorpskerk) 
De twee inzamelingsrondes voor artikelen voor de kerstmarkt smaken naar meer. Daarom komt er zaterdag 18 november een derde en laatste kans om kerstartikelen, feestkleding en zogeheten vintage ( spullen die een tweede leven verdienen) tussen 10.00  en 12.00 in de leveren in de Dorpskerk  
Naast kerstspullen zijn we ook op zoek naar vintage artikelen. We denken dan aan kleine artikelen zoals oude kop en schotels, vaasjes, oud zilver, verzilverde of goudkleurige  voorwerpen, lantaarns, snuisterijen en wat u onder prullaria schaart.
Misschien komt u in een kast nog broches, sieraden, sjaaltjes tegen waarvan u ziet dat ze een tweede leven kunnen krijgen.
Feestelijke kleding is ook zeer welkom. En denk ook aan glaswerk en kerstboeken.
Zelf gemaakte creaties in de sfeer van kerst en vintage maken de Kerstmarkt Dorpskerk nog meer  bijzonder. 
Een groet van het Team Kerstmarkt
Contactpersonen:
Liesbeth Smaal 06 29281136
Mieke Suijkerbuijk 06 81150288

Kerstmarkt in de Dorpskerk op vrijdag 8 en zaterdag 9 december
 
De Dorpskerk wordt op 8 en 9 december weer omgebouwd tot een sfeervolle ontmoetingsruimte. Een gezellige markt waar de sfeer van kerst goed te proeven is.  Er is van alles te koop: kerststallen met toebehoren, curiosa, schilderijen, vintage, kerstpuzzels en kerstboeken, lekkers voor de kerst of als kerstcadeautje en veel meer.
Gedurende de markturen worden live muziek en live zang ten gehore gebracht.
De kerstmarkt is vooral ook een plaats van ontmoeting. Midden in de kerk staan tafels met stoelen om met elkaar te spreken of om naar zang en muziek te luisteren.
Er worden koffie en thee met gebak verkocht. Chocolademelk en Glühwein zullen niet ontbreken. Evenals in vorige jaren zijn ook soep, poffertjes, kerststol en broodjes verkrijgbaar.
Op zaterdag om 17 uur vindt het traditionele ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom naast de kerk plaats, georganiseerd door de Vrienden van het Oude Dorp. Nadat de kerktuin in het licht is gezet, kan iedereen meezingen met bekende kerstliedjes.  
 
Team Kerstmarkt: Stephan Kurtzahn, Liesbeth Nieuwland, Mieke Suijkerbuijk, Arnold van Atten, Anneke Degeling, Hetty Brandenburg, Margreet van der Wel-Verra, Karel van Muijden, Loek Schipper
 
Informatie bij Loek Schipper tel. 06 38628063, Liesbeth Nieuwland tel. 5417676 en Stephan Kurtzahn
tel. 7503774
 
 
 
19 november, Friends of creation met Creative and Friends
In de dienst in de Dorpskerk staan we stil bij de zorgen om de schepping en het klimaat. Dat moeten we wat vaker doen, is de oproep die ons van verschillende kanten wordt gedaan. Maar word je er soms niet een beetje moe van....? 
Toch zijn er kansen, waar we het graag met elkaar in de kerk over hebben.
Ds. Philip van Wijk zal de dienst leiden, en de band speelt een paar aansprekende nummers.
 
Dag allemaal,

Zoals jullie gehoord hebben gaan we op reis naar Oeganda. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Zo hebben we afgelopen zondag in de Dorpskerk een promovideo opgenomen. Deze wordt op dit moment ge-edit en die krijgen jullie later te zien. Ook hebben we een groepsfoto met de groep gemaakt. Kijk iedereen eens lachen! Aan de foto zie je al dat het een mooi jaar wordt.

In deze link is meer informatie te vinden en komen een aantal acties te staan die wij gaan doen. Ook kun je je nog opgeven via dezelfde link om mee te doen of een donatie achterlaten. Alle acties die we gaan doen komen ook op deze website te staan. Houd deze dus goed in de gaten!

Er worden op dit moment een aantal acties in de stijgers gezet. Zo kun je een Sinterklaas en Pieten inhuren voor jouw feestje. Neem daarvoor contact op met Anneke Ottenhof via: annekeottenhof@casema.nl.

Wisten jullie al dat we weer de lekkerste kerststollen van Leiderdorp verkopen? Nou dan weten jullie het nu. Via de link zijn ze te bestellen, voor maar 7,50 euro. Alle informatie staat ook in de tekst bij deze link. Volg ons ook op Instagram. We heten @Oeganda.pgl2024. Weet u niet hoe Instagram werkt en wilt u een snelcursus Instagram voor beginners? Onze jongeren weten er alles van!

Voor vragen of opmerkingen, neem dan contact op met een van de leiding: Anneke Ottenhof, Ronno Schouten, Martijn Vink, Nicole Wildeman en Tim Wildeman
 
Schoenendoosactie 2023
Doe mee aan de schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk. Een springtouw, een pet en ja, ook schoolspullen … hiermee maak je een droom waar van een kind in Afrika, Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp. Zomaar speelgoed krijgen of een nieuwe tandenborstel en tandpasta is er anders echt niet bij. In de landen waar het mag, delen ze ook boekjes met Bijbelverhalen uit. Doe mee met de Schoenendoosactie: Vul een schoenendoos, geef een schat! De actie start dit jaar weer op de diaconale zondag 12 november en tot en met zondag 26 november kunnen de schoenendozen, of vulling voor de dozen ingeleverd worden in de Dorpskerk en de Scheppingskerk. Ook een financiële bijdrage is van harte welkom. Meer informatie op www.schoenendoosactie.nl of bellen of mailen naar Tineke Roest (tel. 06-2449 7190 of tinekeroest63@gmail.com). Folders van de schoenendoosactie liggen in beide kerken.
 
In juni hadden we een gezellige avond waarbij we de zomer vierden. Dat smaakte naar meer. Daarom is op 30 november de “Vier de winter” borrel in de Dorpskerk. Voor alle 30’ers, 40’ers en 50’ers. Zit je er net buiten qua leeftijd? Dat is niet erg, kom vooral langs!
 
 


Tip: Het lijkt nog ver weg maar advent begint over een paar weken al. Wil je bewust toeleven naar kerst? Bestel dan gratis de Petrus-adventskalender. Elke dag even stilstaan met een tekst, lied, gebed of vraag. Bestel de kalender hier.


 
 
Gemeenteavond
Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de gemeenteavond van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. De gemeenteavond is op dinsdag 21 november 2023, wordt gehouden in de Dorpskerk en begint om 19.30 uur.

Tijdens de gemeenteavond worden de begrotingen voor het jaar 2024 van de Diaconie en het College van Kerkrentmeesters gepresenteerd en besproken.

De beroepingscommissie zal de huidige stand van zaken toelichten en u wordt geïnformeerd over het nieuwe beleidsplan.

Janny van der Hoogt-van Ackooij, scriba kerkenraad