Voorjaars-/Wezencollecte

Actie(s):

De zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, zondag 28 mei, wordt ook wel de Wezenzondag genoemd. Op deze zondag realiseren we ons dat Christus naar de hemel is gegaan, maar ons troost met de belofte dat Hij ons niet als wezen zal achterlaten (Johannes14).

Jezus zei: “Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij” (Johannes 14:1). Met deze woorden kondigde Jezus zijn vertrek aan naar de Vader. Maar Hij zegt ook: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug” (Joh 14:18).

Deze woorden doen ons beseffen dat wij ons geborgen mogen voelen en vol verwachting uit mogen kijken naar wat komen gaat. Hoop op Gods koninkrijk, waarvan we nu al tastbare tekens mogen oprichten.

Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen. Wat wij in Hem bezaten, is altijd om ons heen, als zonlicht om de bloemen, een moeder om haar kind. Teveel om op te noemen zijn wij door Hem bemind (Gezang 234 :1).

Daarom collecteren wij juist op deze zondag voor het werk in eigen gemeente, Want dit is de plaats, waar wij samen Gods nabijheid ervaren en door de Geest gestalte kunnen geven aan zijn Koninkrijk.

Met uw bijdrage aan de collecte op Wezenzondag ondersteunt u het werk van uw eigen kerkelijke gemeente. Graag bevelen wij de Voorjaars- / Wezencollecte  in uw aandacht aan. U ondersteunt daarmee onze gemeente in het uitbouwen van onze plannen voor de komende tijd. Mogen wij op u rekenen?

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDEAL
Bijdrage/giften periode Ieder jaar in januari t/m december