CD's

van € 10,00 voor € 5,00

Voor dit artikel worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

“Cantorij Marcuskerk zingt Wout van Andel”

Wout van Andel was 30 jaar de organist van de Marcuskerk van de Protestantse Gemeente Leusden. Voor de Cantorij Marcuskerk schreef hij de afgelopen jaren prachtige stukken kerkmuziek, die werden uitgevoerd tijdens de kerkdiensten in de Marcuskerk en de Dorpskerk. Wout is per december 2012 organist van de Grote Kerk in Apeldoorn. De Protestantse Gemeente Leusden en de cantorij zullen hun kerkmusicus en ‘huiscomponist’ enorm gaan missen. Als afscheidscadeau heeft de Cantorij Marcuskerk onder leiding van Tettie Wiechers de mooiste composities voor cantorij en gemeente uitgebracht op cd. Uiteraard met Wout van Andel zelf aan het orgel en met begeleiding van Celesta Lente op cello, Astrid Sparreboom en Iris Hendriks op dwarsfluit.

De werken op deze cd zijn eerder uitgevoerd tijdens erediensten in de Marcuskerk en de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Leusden. Wout van Andel schreef deze werken speciaal voor Cantorij en gemeente en enkele instrumentalisten. Ook de composities voor orgel solo op deze cd zijn van zijn hand (nummer 3, 5 en 8). De basis is een bestaand lied uit het Liedboek voor de kerken (LvdK) of de bundel Tussentijds (TT). Zijn composities leggen eigen accenten in de liederen. Bovendien weet Wout, door gebruik te maken van gevarieerde ritmes en klankkleuren, het samenspel tussen Cantorij, gemeente en organist tot een eenheid te smeden die het kerklied tot een parel in de liturgie maken. 

De cd is te koop bij het Kerkelijk Bureau en bij de Kerkwinkel op de website van onze gemeente voor € 10,00 per stuk. De CD wordt dan bij u thuis bezorgd. Bij bestelling via de website kunt u betalen via iDeal.

Nummers op de cd:

  1. De nacht is haast ten einde (Gezang 130 LvdK)  11’00”
  2. Door de wereld gaat een woord (TT 208) 3’49”
  3. Mijn God, Gij zijt mijn toeverlaat (Psalm 63) 3’48”
  4. Nu valt de nacht (Gezang 195 LvdK) 3’47”
  5. O Heer die overwint (Gezang 315 LvdK) 4’05”
  6. De toekomst van de Heer is daar (Gezang 199 + Psalm 85:4 LvdK) 3’28”
  7. Zonne der gerechtigheid (Gezang 313 LvdK) 4’33”
  8. O Christus die de zonne zijt (Gezang 383 LvdK) 2’57”
  9. Licht in onze ogen (TT 125) 4’26”
Bestelling
Prijs van € 10,00 voor 5,00
  (Even geduld, voorraad aan het controleren)

* verplichte veld(en)