Dankdag voor gewas en arbeid - woensdag 4 november 2020

Ook in coronatijd mogen wij met elkaar rond kerst diensten houden. Zoals we allemaal weten is het een heel bijzonder jaar geworden en blijft de ontwikkeling onzeker wat corona betreft. Maar als College van kerkrentmeesters willen wij dit jaar een extra beroep op U doen inzake de collecte op Dankdag.

In de begroting is voor deze collecte een bedrag opgenomen van € 2.000,-- en wordt gehouden in de diensten van woensdag 4 november (dankdag) en zondag 8 november.

Wij hebben een prognose gemaakt hoe het jaar 2020 afgesloten gaat worden. Wij verwachten dat het resultaat zal uitkomen op een tekort van € 6.500,--. Dit is enerzijds te wijten aan corona maatregelen (tekort van € 3.200,--) door lagere collecte opbrengsten. Anderzijds zien we een lagere toegezegde vrijwillige bijdrage, maar ook lagere energiekosten door het openbreken van het energiecontract.

Algemene effecten  
Lagere vrijwillige bijdrage -7.900
Hogere kosten verzekering kerkgebouw -1.500
Hogere baten (klokluiden, kerktelefoon) 3.100
Afsluiten nieuw energiecontract 2.700
Overig 300
  -3.300
Corona effecten  
Lagere huur opbrengsten -1.800
Lagere collecte opbrengsten -3.200
Kosten corona maatregelen -800
Lagere betalingen gastpredikanten 800
Minder activiteiten (organen evangelisatiecommissie en gemeenteopbouw) 1.800
  -3.200
   
Totaal resultaat effect -6.500

Mogen wij een beroep op U doen voor een extra gift tijdens Dankdag? Met elkaar moet het toch mogelijk zijn dit negatieve saldo te laten verdwijnen! U kunt onderaan deze pagina direct uw bijdrage geven.

Bezoeken van de dienst Dankstond voor gewas en arbeid

Als u deze dienst wilt bijwonen, vragen wij u zich te registreren als bezoeker. Dit kunt u hier doen. Ook wordt de dienst uitgezonden via kerkdienst gemist.

Meld u aan voor het bezoeken van de dienst op woensdag 4 november om 19:30 uur

Op de pagina die wordt geopend, kunt u opgeven met hoeveel personen u de eredienst wilt bezoeken. U dient zich wel eerst te registreren op deze site.