03-08-2024 09:12

Startzondag/Ontmoeten na de zomer

Startzondag/Ontmoeten na de zomer

Met een liturgiegroep hebben we een plan voor de startzondag op 1 september. Als predikant word ik altijd wat zenuwachtig van dit woord: wat moet er gaan beginnen wat er niet al was? Daarom noem ik deze eerste zondag na de vakantie liever; Ontmoeting na de zomer: we zien elkaar weer en dat is leuk! Welkom allemaal.

Het wordt een liturgie met speelse elementen. Als je daar niet van houdt dan is dat prima en kun je meezingen met de cantorij die dan een vrolijk lied gaat oefenen: Met wind in je haren en zon in je rug (lied 697 uit het liedboek). Naast lied oefenen is er de mogelijkheid elkaars talenten te ontdekken via een tekening. En er is een speeddate, een snelle vorm van ontmoeten, waarin je een ander leert kennen.

Nog iets over de liturgie: Nu ik het toch over liturgie heb: wat was het leuk en verrijkend om Lettine en Annemarie te zien voorgaan in de dienst van 21 juli. Hun initiatief werd uit nood geboren, omdat er dingen veranderen in de kerken: soms zijn er te weinig voorgangers om alle zondagen te vullen. Dat geeft ruimte om op andere manieren liturgie te vieren en te beleven. Afgelopen jaar hebben we al successen beleefd met twee zangdiensten, een Taizéviering en nu een kerkdienst met eigen leden. Er zijn vast meer mensen die het een uitdaging vinden om iets te vertellen over wat geloven voor je betekent of wat er is veranderd in je manier van geloven door gebeurtenissen in het leven.

Laat me weten als je en keer met iemand een dienst wilt voorbereiden of als je ideeën hebt voor een andere invulling van een kerkdienst. Zo kan er iets groeien in de Vredekerk!

Fridé Bonda