14-09-2024 10:39

Week- en nieuwsbrief 37, zondag 15 september 2024


Week- en nieuwsbrief 37, zondag 15 september 2024
 
 
God kijkt niet waar je vandaan komt, wel waar je naartoe gaat
 
 
Bij de dienst
 
Voorganger: Ley Bodden
Orgel: Robert van Eijl
Muzikale medewerking: Beat Maurer
Lector: Marieke Lous
Liturgie: https://pknpapendrecht.nl/debethlehemkerk/diensten/komende-diensten/kerkdienst_bk_240915/
 
Orde van dienst
We lezen uit Handelingen 9: 1-22 en Marcus 10: 47-52
We zingen:
Lied 1010
Psalm 27: 1 en 2
Opwekking 781
Kinderlied: Ik wil even bij U komen van Marcel en Lydia Zimmer
Lied 189
Lied 182
Psalm 67a: 1, 2 en 3
Hemelhoog 472
 
Thema: ‘Wie gun je het?’
Stel je eens voor dat je Ananias bent.
Je bent ouderling en je krijgt een droom waarin God je opdraagt naar een hotelkamer in Dordrecht te gaan. Daar wacht een berouwvolle grote crimineel, verlangend naar een zegen.
Of is dat niet de juiste vergelijking?
Saulus in Handelingen 9 was immers geen crimineel, maar eerder een fanaticus – iemand die zich met hart en ziel inzette voor wat hij als het enige ware geloof beschouwde.
En jij? Jij bent een van de mensen die hij tot voor kort nog vervolgde.
Durf je die stap te zetten?
Kun je het verdragen dat deze vervolger van christenen nu ineens door de Heer wordt uitgekozen?
 
De dienst is te volgen via de livestream https://pknpapendrecht.nl/debethlehemkerk/ (met liturgie) of rechtstreeks via kerkdienstgemist.nl. Ook via de volgende link kunt u rechtstreeks of later de eredienst volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2124


Voor de kinderen
Voor de allerkleinsten is er crèche in zaal 5.
Er is kindernevendienst voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 8 in zaal 4. Elia ontmoet God. We lezen uit 1 Koningen 19: 1-16. Elia moet vluchten voor koningin Izebel. Wanneer hij moe en wanhopig tot God bidt, laat God zich op een verrassende manier aan hem zien.
 
Collecten
Kerkrentmeesters
Diaconie
Onderhoud gebouwen
 
Er staan achter in de kerk collectanten waaraan u uw bijdrage kunt geven, maar u kunt uw bijdrage ook overmaken naar:
Hervormde Gemeente Bethlehemkerk
NL51 RABO 0353 0022 16
o.v.v. collecte 15 september 2024
 
of via onderstaande QR-code. Deze code is geldig t/m september 2024.

 
Zondag 22 september
In de dienst van zondag 22 september gaat ds. Bert Ridder voor.
 
 
Pastorale mededelingen


Bloemengroet/omzien naar elkaar
De bloemen van deze week gaan namens de Bethlehemkerk met een hartelijke groet en in verbondenheid naar Mevrouw Rika Visser-van der Graaf, Constantijn Huygenslaan 6, 3351 XC. Ze onderging een oogoperatie waarbij een van haar ogen is vervangen door een kunstoog. Inmiddels is ze weer thuis. We wensen haar een goed herstel en hopelijk komt de ingreep haar ten goede.
 
Omzien naar elkaar
De heer Wim Romijn, Pontonniersweg 185, 3353 SE verblijft tijdelijk in Swinhove, afdeling Ambachtstaete, kamer 2.3, Plantageweg 3, 3333 GZ Zwijndrecht. Dit t.g.v. een val, verder heeft hij ook een pacemaker gekregen. We wensen hem een goed herstel en hopelijk mag hij binnenkort weer naar huis komen.
 
Overlijdensberichten
Op 22 augustus is mevrouw Mary Clasina Heiligers-Danser overleden. Zij werd geboren op 4 augustus 1940 en is 84 jaar geworden. Zij woonde aan de Kokardebloem 15, 3353 EX.
In de dienst van aanstaande zondag wordt een steentje met daarop haar naam bij de doopvont gelegd.
 
Op 29 augustus overleed mevrouw Cornelia Resoort-Batenburg, ze werd geboren op 18 juni 1942, ze werd 82 jaar. Ze woonde aan de Leeuwerikstraat 2c, 3353 AT en ze verbleef de laatste tijd in De Wieken. ‘De HEER houdt de wacht over je gaan en je komen van nu tot in eeuwigheid’ (Psalm 121: 8).
In deze dienst zullen we ook haar gedenken door een steentje met daarop haar naam bij de doopvont te leggen.
 
We wensen hun nabestaanden Gods troost en bemoediging in verdriet en gemis.
 
Laten we in onze dank- en voorbeden ook hen niet vergeten die hier niet genoemd worden, of niet genoemd kunnen worden.
 
 
Voor de jeugd
 
Kliederkerk
Op zondagmiddag 22 september 2024 is er van 16:00 - 18:00 uur een viering van de Kliederkerk in De Morgenster. Deze keer is het thema: ‘Kom aan boord!’
We bouwen samen de ark van Noach, gaan met Noach en de dieren aan boord, spelen met water en met de kleuren van de regenboog en ontdekken hoe God zich over mens en dier ontfermt. 
Meld je aan bij kliederkerk@pknpapendrecht.nl
 
Jeugdkerk
Volgende week zondag, 22 september, is er ook weer jeugdkerk. Het thema voor deze eerste jeugdkerk is ‘Vertrouw de reis’. De dienst zal niet in de kerk plaatsvinden, maar op een strand. Vervoer wordt geregeld. We vertrekken om 10:00 uur vanaf de Bethlehemkerk. Rond 13:30 uur zijn we weer terug. Voor de lunch wordt ook gezorgd. Jullie kunnen je aanmelden via de groepsapp van de jeugdkerk, of bij jeugdouderling Kees van der Linden (06 - 5171 4031), of jeugdouderling@pknpapendrecht.nl .
 
 
Activiteiten september
 

 
 
Overige mededelingen


Rectificatie
In de Bewaarschakel staat het programma van Vorming en Toerusting voor het komende seizoen. Er is een foutje ingeslopen bij de bijbelkring over Genesis 1-12. Hierbij staat als  doelgroep vermeld ‘jongeren van de middelbare school die meer verdieping willen’.
Dit is niet juist, er is geen specifieke doelgroep; iedereen die interesse in de kring heeft, is welkom.
 
Soos 'De Ontmoeting'
Na de dienst deze zondag is er soos 'De Ontmoeting'. Tijd voor ontmoeting met een gesprek, koffie met wat lekkers en een gezamenlijke maaltijd. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom.
 
Koffie met een oortje
U bent woensdagmorgen 18 september om 10:00 uur weer van harte welkom in zaal 7 voor een kopje koffie. Een mooie gelegenheid om contacten te leggen of gewoon voor de gezelligheid.
Iedereen is welkom!
 
SamenSterk: Boerengolf
Op zaterdag 21 september, of op de uitwijkdatum zaterdag 28 september, organiseert het SamenSterk team een Boerengolf. Boerengolf is een leuke activiteit, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen, jong en minder jong. We gaan Boerengolf spelen op een groot grasland bij de familie Meerkerk aan de Middenpolderweg 46 in Streefkerk. Deze plek is goed bereikbaar met fiets of auto. Om 14:00 uur beginnen we met het spel. Het grasland is met normale schoenen goed beloopbaar, maar als het nat is (geweest) kunnen stevige schoenen, klompen of laarzen handig zijn. Rond 16:30 uur wordt het spel afgesloten.
Het houden van een buitenactiviteit is soms afhankelijk van het weer. Als het op 21 september slecht weer is gaan we deze activiteit houden op 28 september. Je kan je voor beide data inschrijven. De kosten van deelname zijn € 10 p.p. inclusief 1 consumptie. Klik hier om u aan te melden. Voor vragen kan je contact opnemen met Arend Ruigendijk (06-57269483) of Kees Luteijn (06-28360658).