23-06-2023 19:38

Nieuwsbrief 25-6-2023

ZONDAG 25 juni 09.30 uur
Voorganger: Mw. H. Schotanus, Sint-Jansklooster
Ovd: Karin Steiginga
Dvd: Syta Vellinga
Kinderkerk

THEMA KINDERKERK
Jozua 5:1-12 Feest voor de HEER in het beloofde land

ZONDAG 2 juli 09.30 uur
Voorganger: Ds. H.L. Rodenhuis, Kampen
De Zaaier zingt, voorbereiding Heilig Avondmaal

COLLECTEBESTEMMING
o Kerk in actie Werelddiaconaat Colombia
o Kerk
o Missionaire collecte: Honger in Afrika
BLOEMENGROET
De bloemen van afgelopen zondag zijn gegaan naar mw. Gerda Sikma-Buursema, zij mocht onlangs weer thuis komen uit het ziekenhuis, van harte beterschap en we zijn zeer dankbaar dat alles zo spoedig is verlopen. Het 2e boeket is gegaan naar mw. Gesina Wieten -Mastenbroek, zij mocht vorige week haar 80ste verjaardag vieren. Van harte gefeliciteerd met deze heugelijke gebeurtenis.
Het 3e boeket is gaan naar Anna Clarisse, als groet van de gemeente.

HEILIG AVONDMAAL
Op zondag 9 juli a.s. mogen we D.V. het Heilig Avondmaal vieren. Het Heilig Avondmaal staat ook open voor jongeren vanaf 12 jaar die gedoopt zijn en dit (eenmalig) vooraf kenbaar gemaakt hebben bij hun wijkouderling of bij de voorzitter van de kerkenraad.

KERK IN ACTIE, WERELDDIACONAAT
COLUMBIA
Op 20 juni was het Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd zijn er zo’n 100 miljoen mensen op de vlucht. Dit jaar collecteren we voor: “Seksueel misbruik van jongeren stoppen in Colombia”
In Colombia komt nog veel seksueel misbruik voor, omdat mannen meer macht hebben dan vrouwen en veel Colombianen die rolverdeling normaal vinden. Kwetsbare jongeren, inheemsen, Afro-Colombianen en vluchtelingen uit Venezuela lopen extra risico. De organisatie Renacer beschermt en begeleidt kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik of dat dreigen te worden. Sociaal werkers gaan de straat op en bieden hun psychische en juridische hulp. Wie geen onderdak heeft, kan terecht in hun opvanghuis. geven voorlichting op scholen en trainen ambtenaren, kerkleiders en docenten, zodat ze uitbuiting herkennen en weten hoe ze zich kunnen inzetten om dit te voorkomen. Met steun van Kerk in Actie kan Renacer 40 kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting beschermen en begeleiden. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

DE ZAAIER ZINGT MET PRAISE LOOSDRECHT
Zondag 2 juli staat in de ochtend een zangdienst gepland. Een dag eerder is het 150 jaar geleden dat in het toenmalige Nederlands koninkrijk er daadwerkelijk een einde aan de slavernij is gekomen. Daarom lezen we in deze dienst Bijbelgedeeltes over slavernij en we zingen liederen die gaan over slavernij. Dit hopen we te doen samen met de prachtige groep Praise uit Loosdrecht. Wij nodigen u en jou uiteraard van harte uit voor deze bijzondere viering!

LITURGIE ZONDAG
Psalm 84: 1 en 2
ELB lied 241 : 1, 2 en 3 (Opw. 464)
GOZ lied 24: 1, 2 en 3
Psalm 98: 1 en 2
ELB lied 8: 1 en 2
Lied 675: 1 en 2
SCHRIFTLEZING
Jesaja 55: 1-7 en Johannes 6:25-35


De kerkenraad wenst u een gezegende dienst.