16-09-2023 14:07

Nieuwsbrief 17-9-2023

ZONDAG 17 september 09.30 uur
Voorganger: Ds. H.L. Rodenhuis, Kampen
Ovd: Etty Rens
Dvd: Geertje Buitenhuis

Bevestiging ambtsdragers en kinderkerk (kinderen gaan vóór de dienst naar de kinderkerk)

THEMA KINDERKERK
Handelingen 19:23-40 Onrust in Efeze

ZONDAG 24 september 09.30 uur
Voorganger: Ds. H.L. Rodenhuis, Kampen
Startzondag, gezinsdienst

COLLECTEBESTEMMING
o ISSEE project diaconie
o Kerk
o Missionaire collecte: Syrië
o Collecte kinderkerk: sponsorkinderen Seba en Iddi

BLOEMENGROET
De bloemen van afgelopen zondag zijn gegaan als

groet en bemoediging naar Piet en Marry Bleeker.
BIDSTOND DINSDAG 19 SEPTEMBER
We bidden voor onze kerk, de lokale situatie en wat speelt wereldwijd. Wil je meebidden dan ben je as. dinsdagavond, vanaf 20.00 uur van harte welkom. De plek van bijeenkomst is consistoriekamer P.G. “de Zaaier”, Stallijnstraat.

AGENDA OP DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

Als vast item op de nieuwsbrief willen we een weekagenda toevoegen. Om te zien wat er de voorliggende week te doen is in of vanuit onze gemeente. Dus contactpersonen/organisator/leiding van welke club, groep of activiteit dan ook: Geef je activi- teit(en) door! Vermelding van Wat, waar, hoe laat en contactpersoon is al genoeg. Een korte uitleg mag er natuurlijk bij; uitgebreide berichten kun je in het kerkblad kwijt. Wekelijks vóór vrijdag 12.00 uur aanleveren via nieuwsbrief@dezaaier-ens.nl. De nieuwsbrief wordt ook op de website geplaatst enzo is de agenda voor iedereen beschikbaar. Bedankt voor jouw bijdrage!

STARTZONDAG 24 SEPTEMBER
Het jaarthema voor het komende seizoen is: Ga mee, samen getuigen van geloof, hoop en liefde.
Na de dienst willen we tijd voor ontmoeting, zoals in de Engelse taal gesproken wordt over fellowship.
Heb je enig idee wat dat is? Zo niet, dan hopen we je dat dan duidelijk te maken.
Voor de kinderen zullen activiteiten zijn.
Er wordt gezorgd voor eten tussen de middag. Dat dat iets is wat u nog niet eerder in de kerk gegeten hebt willen we u alvast wel verklappen. Als er mensen zijn die iets willen bakken voor bij de koffie, of die voor soep willen zorgen dan horen we dat graag.
Fijn als jullie er dan bij zijn.
De vertrekkende ambtsdragers: Klaas, Marcel, Piet en Beppego

HE, JIJ DAAR!
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en heb je ook wel zin in wat ontspanning en gezelligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het aankomend seizoen willen we leuke activiteiten organiseren zodat jullie elkaar beter leren kennen. Zo hopen we op een stukje verbinding. Verbinding tussen jullie als jeugd, maar ook tussen jou en God.
Wat voor activiteiten dan? We willen nog niet alles al verklappen, maar op de planning staat sowieso een filmavond, een avondje boulderen, spelletjesavond en natuurlijk weer de EO-jongerendag. We trappen af met een escaperoom in oktober. Meer informatie hierover volgt. Hou de beamer en de nieuwsbrief in de gaten.
We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!
Douwelina Hogendorp (06-38931059) en Miriam Graafland (06-81653963)
Ps: hebt u/ jij ook hart voor de jeugd en lijkt het je leuk om bij een of meerdere activiteiten aan te sluiten. We zijn nog hard op zoek naar een paar enthousiaste ouders. Meer informatie is te krijgen bij Douwelina of Miriam.

ZONDAG 1 OKTOBER 16.00 UUR – OP REIS MET JOYFUL SOUND KAMPEN

We kijken uit naar een bijzondere en muzikale eerste middagviering van dit seizoen. Gospelkoor Joyful Sound uit Kampen neemt ons in één uur mee in een wonderbaarlijke reis; een dienst vol zang, samenzang en korte overdenkingen. Misschien ontdek je wel welke bagage jij inje leven nooit op een station mag achterlaten...

Napraten over “de reis” kan na afloop met soep en broodjes. Daarvoor zoeken we nog 2 mensen die voor een pan soep willen zorgen. Aanmelden kan bij Karin Steiginga, persoonlijk, via de telefoon of app 06-30302975 of via de mail scriba@dezaaier-ens.nl.

CURSUS THEOLOGISCHE VERDIEPING voor Geïnteresseerden-IJsselland, te Kampen

Geïnteresseerden (TVG) IJsselland biedt een grondige verdieping in het christelijk geloof aan.

De cursus TVG is een traditie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en bestaat al meer dan veertig jaar. Op dit moment in 17 plaatsen in heel het land. De cursisten komen lang niet allemaal uit de PKN, omdat mensen uit allerlei kringen en kerken de verdieping van deze cursus weten te vinden en te waarderen. De docenten zijn vaktheologen. De kosten zijn in de regio IJsselland € 270,- per lesjaar. De cursus wordt op dinsdagavonden gegeven in een zaal van de Broederkerk, Broederstraat 16 te Kampen. De eerste lesavond van het nieuwe seizoen is op dinsdag 19 september 2023. Voor vragen en aanmeldingen kunt u per mail terecht bij secretaris Karel Coenen: kjcoenen@gmail.com. Kijk op www.tvgijsselland.nl of www.facebook.com/TVGijsselland voor meer informatie. Voor andere cursusplaatsen: www.tvg-algemeen.nl.

LITURGIE ZONDAG
Opwekking 464 / Hemelhoog 67: 1 en 3
Lied 139b: 1
Hemelhoog 562: 1, 2 en 5
Hemelhoog 365: 1 en 3
Psalm 84: 1 en 3
Luisterlied: ‘Hand en voet’ Elly & Rikkert

Opwekking 710 /Hemelhoog 473: 1 + refr.1 (aange-
past)

Opwekking 710 /Hemelhoog 473: 2 + refr. 2
Lied 416
Gezang 456: 3
SCHRIFTLEZING
Kolossenzen 3: 22-4:6

De kerkenraad wenst u een gezegende dienst.