23-09-2023 09:39

Nieuwsbrief 24-9-2023

ZONDAG 24 september 09.30 uur
Voorganger: Ds. H.L. Rodenhuis, Kampen
Ovd: Corry van Marion
Dvd: Syta Vellinga
Organist: Paul Buijnink
Medewerking van diverse gemeenteleden
Startzondag en gezinsdienst

ZONDAG 1 oktober 09.30 uur
Voorganger: Ds. R. Vellinga, Ens
Voorbereiding Heilig Avondmaal

ZONDAG 1 oktober 16.00 uur
Middagviering
Met Joyful Sound uit Kampen

COLLECTEBESTEMMING
o ISSEE project diaconie
o Kerk
o Missionaire collecte: Syrië
o Collecte kinderkerk: sponsorkinderen Seba en Iddi

AGENDA OP DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

Als vast item op de nieuwsbrief willen we een weekagenda toevoegen. Om te zien wat er de voorliggende week te doen is in of vanuit onze gemeente. Dus contactpersonen/organisator/leiding van welke club, groep of activiteit dan ook: Geef je activiteit(en) door! Vermelding van Wat, waar, hoe laat en contactpersoon is al genoeg. Een korte uitleg mag er natuurlijk bij; uitgebreide berichten kun je in het kerkblad kwijt. Wekelijks vóór vrijdag 12.00 uur aanleveren via nieuwsbrief@dezaaier-ens.nl. De nieuwsbrief wordt ook op de website geplaatst en zo is de agenda voor iedereen beschikbaar. Bedankt voor jouw bijdrage!

UIT DE GEMEENTE
Gerda Sikma is afgelopen vrijdag opgenomen in de Schakel te Emmeloord om verder te herstellen. Naar verwachting zal ze daar 6 weken verblijven.

HE, JIJ DAAR!
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en heb je ook wel zin in wat ontspanning en gezelligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het aankomend seizoen willen we leuke activiteiten organiseren zodat jullie elkaar beter leren kennen. Zo hopen we op een stukje ver-
binding. Verbinding tussen jullie als jeugd, maar ook tussen jou en God. Wat voor activiteiten dan? We willen nog niet alles
al verklappen, maar op de planning staat sowieso een filmavond, een avondje boulderen, spelletjes avond en natuurlijk weer de EO-jongerendag.We trappen af met een escaperoom in oktober. Meer informatie hierover volgt. Hou de beamer en de nieuwsbrief in de gaten.
We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!
Douwelina Hogendorp (06-38931059) en Miriam Graafland (06-81653963)
Ps: hebt u/ jij ook hart voor de jeugd en lijkt het je leuk om bij een of meerdere activiteiten aan te sluiten. We zijn nog hard op zoek naar een paar enthousiaste ouders. Meer informatie is te krijgen bij Douwelina of Miriam.

ZONDAG 1 OKTOBER 16.00 UUR – JOYFUL SOUND KAMPEN

We kijken uit naar een bijzondere en muzikale eerste middagviering van dit seizoen. Gospelkoor Joyful Sound uit Kampen neemt ons in één uur mee in een wonderbaarlijke reis; een dienst vol zang, samenzang en korte overdenkingen. Misschien ontdek je wel welke bagage jij in je leven nooit op een station mag achterlaten...

Napraten over “de reis” kan na afloop met soep en broodjes. Daarvoor zoeken we nog 1 persoon die voor een pan soep kan zorgen. Aanmelden kan bij Karin Steiginga, persoonlijk, via de telefoon of app 06-30302975 of via de mail scriba@dezaaier-ens.nl.

 

CURSUS THEOLOGISCHE VERDIEPING voor Geïnteresseerden-IJsselland, te Kampen
De drie-jarige cursus Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden (TVG) IJsselland biedt een grondige verdieping in het christelijk geloof aan . De cursus TVG is een traditie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en bestaat al meer dan veertig jaar. Op dit moment in 17 plaatsen in heel het land. De cursisten komen lang niet allemaal uit de PKN, omdat mensen uit allerlei kringen en kerken de verdieping van deze cursus weten te vinden en te waarderen. De docenten zijn vaktheologen. De kosten zijn in de regio IJsselland € 270,- per lesjaar. De cursus wordt op dinsdagavonden gegeven in een zaal van de Broederkerk, Broederstraat 16 te Kampen. De eerste lesavond van het nieuwe seizoen is op dinsdag 19 september 2023. Voor vragen en aanmeldingen kunt u per mail terecht bij secretaris Karel Coenen: kjcoenen@gmail.com.

Kijk op www.tvgijsselland.nl of www.facebook.com/TVGijsselland voor meer informatie. Voor andere cursusplaatsen: www.tvg-algemeen.nl.

BIJBELLEESROOSTER PSALMEN
Zo 24 sep Kolossenzen 3:12-17
Ma 25 sep Psalm 1
Di 26 sep Psalm 41
Wo 27 sep Psalm 72
Do 28 sep Psalm 89
Vr 29 sep Psalm 106
Za 30 sep Psalm 150
Vraag:
Het Psalmboek bestaat uit 5 boeken. De laatste psalm van elk Psalmboek lezen we dinsdag t/m zaterdag. Wat is de overeenkomst tussen deze Psalmen?

LITURGIE ZONDAG
Lied 969
Psalm 25: 5 en 2
Lied: 10 Geboden in kindertaal (melodie ‘Jezus
zegt, dat Hij hier van ons verwacht’)
Cantorij zingt: Psalm 1
Luisterlied: ‘Ga je mee’
Lied 802 (Isr. Melodie)
Psalm 105: 1
Cantorij zingt: Lied 872
SCHRIFTLEZING
Kolossenzen 3:12-17

De kerkenraad wenst u een gezegende dienst.