07-09-2024 12:59

Nieuwsbrief 8-9-2024

ZONDAG 8 september 09.30 uur

Voorganger:   Ds. J. Smit, Katwijk

Ovd:              Tineke Dibbits

Dvd:              Geertje Buitenhuis

Organist:        Paul Buijnink

Kinderkerk

 

 

THEMA KINDERKERK

2 Koningen 12 Joas wordt koning over Juda

 

 

ZONDAG 15 september 09.30 uur

Voorganger: Mw. H. Schotanus, Sint Jansklooster

 

 

COLLECTEBESTEMMING

  • Collecte Protestantse Kerk kinderen en jongeren
  • Kerk
  • Missionaire collecte: Help Soedan!
  • Collecte kinderkerk: sponsorkinderen Seba en Iddi

 

 

BLOEMENGROET 🌼

De bloemen van afgelopen zondag zijn gegaan als felicitatie namens de gemeente naar Mevr. Cobi en Dhr. Bram Lokers-Hazenbosch.

 

 

KINDERKERK

Vanaf 8 september is er weer kinderkerk. Wij gaan nu ook een aparte groep maken voor kinderen van groep 1 t/m 3. Hiervoor zoeken wij nog leiding zodat je maar één keer in de vier / vijf weken aan de beurt bent.     Misschien weet je niet wat je kunt verwachten "draai" dan eens een keertje mee. Voor meer informatie neem contact op met Jolien Haagsma (06-28310139)

 

 

CLUB

Na een lange zomerstop is het zo ver: club gaat weer beginnen! De clubavonden zijn om de week op maandagavond van 19.00-20.30 in de kerk voor alle kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8. Noteer de volgende data alvast in je agenda: 16 sept, 30 sept, 14 okt, 4 nov, 18 nov, 2 dec en 16 dec.  De data van 2025 volgen later. Hopelijk zien we jullie allemaal op de 16e. Voor vragen of opmerkingen, bel/mail of app Henrieke (06-20145958, henrieke.ziel@hotmail.nl)

 

 

SUPERMOEDERS

Zou jij wel graag een super-mam willen zijn, maar voel je je dat niet altijd? Laten we elkaar inspireren, bemoedigen en ontmoeten. Elke 2e Donderdagochtend van de maand (10 keer). Start op 10 oktober, 9:00 – 11:00 uur. Inschrijven in de hal van de kerk of via Miriam Graafland (06-81653963)

 

 

BEKENDMAKING

De kerkenraad maakt bekend dat Douwelina Hogendorp bereid is het ambt van jeugdouderling te aanvaarden. De kerkenraad is verheugd en dankbaar dat zij zich tot dit ambt geroepen weet. Deze bekendmaking zal door de ouderling van dienst in de afkondiging worden meegenomen. Overigens zal hiervan ook melding worden gemaakt in ons kerkblad dat u in de loop van deze week zult ontvangen. Overeenkomstig ordinantie 3-6-6 van onze Kerkorde hebben de stemgerechtigden van onze gemeente (dit zijn de belijdende leden) de mogelijkheid om bezwaren tegen de gevolgde verkiezingsprocedure of tegen de voorgenomen bevestiging van Douwelina Hogendorp in te brengen. Dit dient dan uiterlijk vijf dagen na deze bekendmaking schriftelijk en ondertekend of per mail bij de kerkenraad te worden ingebracht.

De bevestiging zal Deo Volente plaatsvinden op zondag 29 september a.s. We nemen in deze dienst afscheid als ambtsdrager van jeugdouderling Corry van Marion, ouderling kerkrentmeester Ivo Bakker en wijkouderling Tineke Dibbits. Wijkouderling Lous Bosselaar en diaken Geertje Buitenhuis verlengen hun ambtstermijn, dit stemt ons dankbaar.

Er zijn de afgelopen tijd in verband met de vacatures voor ambtsdragers veel bezoeken gebracht en verzoeken gedaan. Helaas is het dit jaar niet gelukt om alle vacatures in de kerkenraad in te vullen. Twee vacatures staan op dit moment nog open, te weten een ouderling-kerkrentmeester en een ouderling voor het ouderenpastoraat.

We mogen wél een wijkcontactpersoon en een medewerker voor het jeugdwerk welkom heten. Verder zoeken we nog wijkcontactpersonen, een coördinator oppasdienst en medewerkers in het jeugdwerk, specifiek leiding voor de jeugdkerk.

Samen werken aan opbouw van de gemeente. Doet u mee?

 

Namens de kerkenraad,

Etty Rens-Meijer, voorzitter

 

 

STARTZONDAG 22 SEPTEMBER

Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk.

Dit is het nieuwe jaarthema aangedragen door de Protestantse Kerk Nederland. In het komende kerkelijke seizoen hopen we dit thema uit te werken en ons er door te laten inspireren. Zondag  22 september a.s. maken we met Startzondag een begin. Aansluitend aan de gezinsdienst zijn er verschillende leuke activiteiten. Houdt de nieuwsbrief van volgende week in de gaten voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

COLLECTE UITLEG

Protestantse kerk, jongeren en kinderen: het hele jaar met jongeren op weg.

 

Onderzoek maakt duidelijk dat kerken die jongeren    serieus nemen en ervoor zorgen dat ze zich thuis    voelen, meer aantrekkingskracht op hen hebben. De Protestantse Kerk helpt gemeenten hiermee door het aanbieden van seizoen pakketten met methoden, spellen en werkvormen voor jeugdgroepen, clubs en gezinnen. De materialen zijn uitgedacht in samenwerking met lokale gemeenten en worden steeds opnieuw aangevuld. Via het programma ‘Jonge generaties' ondersteunt de Protestantse Kerk gemeenten om aantrekkelijke en inspirerende activiteiten voor jongeren te organiseren.

 

DOEL MISSIONAIRE COLLECTE

De nieuwe bestemming voor de missionaire collectebussen bij de uitgang, sept en okt is “HELP SOEDAN”.

 

Ramp op ramp in Soedan. Het Afrikaanse land wordt al anderhalf jaar geteisterd door een burgeroorlog met tienduizenden doden en nog veel meer vluchtelingen tot gevolg. Er is honger en  is er ook nog een dam doorgebroken waardoor er een watertekort voor een half miljoen mensen dreigt. Zoveel nood vraagt om actie. Kerk in Actie helpt wereldwijd op plekken van ontreddering en wanhoop, zoals nu in Soedan. Ze zorgen voor water en middelen waarmee gezinnen in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Machteloos toekijken hoeft niet. Door te geven kun je daadwerkelijk iets betekenen voor de getroffen inwoners van Soedan.

 

AGENDA

  • Club voor de groepen 5 / 6 / 7 / 8 op maandag 16 september van 19.00- 20.30 uur in de kerk.

Kinderen die mee zijn geweest op clubkamp en na de zomervakantie naar klas 1 zijn gegaan zijn deze avond ook welkom. Maandag 16 september wordt de aftermovie van clubkamp gekeken.

 

LITURGIE ZONDAG

Psalm 77: 3 en 4

Gezang 23B: 1 en 2  

Lied 125: 1, 2, 3 en 4 Opwekking

Kinderlied: Filmpje

Psalm 80: 4 en 5

Psalm 95: 3

Gezang 78: 1 en 4 LvdK 1973

 

SCHRIFTLEZING

Psalm 80 HSV

Johannes 15 : 1 – 8 HSV

 

Preektekst: Psalm 80 : 9a en 17a

U hebt een wijnstok uit Egypte uitgegraven.

De wijnstok is met vuur verbrand.

 

 

De kerkenraad wenst u een gezegende dienst.