Wensen rondom de Uitvaartdienst

Weer op voorraad!

 

De Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen heeft een boekje uitgegeven met de titel; Wensen rondom de uitvaartdienst.

Dit boekje geeft u de mogelijkheid om na te denken over uw eigen uitvaart. Door uw eigen voorkeuren in te vullen, laat u nabestaanden iets van uw levensinspiratie na en ontlast u hen tijdens het voorbereiden van het afscheid. Een moedig besluit om na te denken over een toch wel lastig onderwerp.

Wanneer is het tijd om na te denken over je eigen uitvaart? Als je op leeftijd raakt – maar wanneer is dat? Als je ziek bent – maar wanneer ben je ziek genoeg? Als er iemand in je eigen omgeving komt te overlijden? Vaak is het overlijden van een naaste een aanleiding om na te denken over je eigen uitvaartdienst. Hoe wrang het misschien ook mag klinken: ideeën over hoe je zelf afscheid zou willen nemen of hoe je het zelf helemaal niet zou willen doen, doe je toch in de verdrietige praktijk op.

Dit boekje wil helpen om dit denkproces te structureren en aan te moedigen. Dit boekje wil ook verbanden leggen met de mensen die deel van uw leven uitmaken. En hopelijk brengt dit boekje een waardevol gesprek op gang met de mensen die u lief zijn. Zodat zij na het afscheid tegen elkaar kunnen zeggen: wat goed dat we de moeite hebben genomen om samen van gedachten te wisselen over het leven dat geleefd is en over de waardevolle momenten die we deelden.

Ik hoop dat het boekje de Inspiratie brengt die nodig is om na te denken over de uitvaartdienst. Ik wens u daarbij Gods zegen toe.

Ds. Joanne Greving

 

In Kerkinformatie heeft een artikel gestaan over het boekje 'Wensen rondom de uitvaartdienst'. U kunt dit artikel hier lezen.

In het ouderlingenblad van mei 2019 staat een artikel van ds. J.P. Greving, u kunt dit artikel hier lezen.

 

 

 

Wensen rondom de uitvaartdienst

Wensen rondom de uitvaartdienst 

€ 5,75

Levertijd 7 dagen