Collecte zondag 1 oktober

Collecte
Actie(s):


Zondag 1 oktober - GZB - Israël
Meer dan een miljoen Israëliërs leeft onder de armoedegrens. Met name in de armere wijken van Jerusalem zijn veel arme en gebroken gezinnen die moeite hebben om rond te komen. De organisatie Yad Elie zorgt ervoor dat kleuters, kinderen en tieners uit deze wijken op school een gezonde maaltijd krijgen.

 

Wat houdt het project in?
Het verlangen van Yad Elie is om kinderen uit de arme wijken van Jerusalem de kans te geven zich goed te kunnen ontwikkelen op school. Daarbij hoort gezonde voeding, alsook uitleg over hoe je een gezonde maaltijd kunt klaarmaken. Door de kooklessen op school leren kinderen over voeding en gezondheid, en nemen ze die kennis ook mee naar huis en leren ze hun ouders hoe ze met weinig middelen toch gezond kunt leven. Yad Elie werkt op Joodse én Arabische scholen, en promoot op deze manier de samenwerking en dialoog tussen beide bevolkingsgroepen op een positieve, opbouwende manier.

iDeal

Gebundelde doelen

Betaalmogelijkheden

  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders
Bijdrage/giften periode 30-09-2023 t/m 06-10-2023

Stichting HOE voor Oekraïne

Actie(s):

Stichting HOE start geldinzamelingsactie voor hulp aan vluchtelingen in Oost-Europa 

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) is gestart met een geldinzamelingsactie om kerken en christelijke organisaties in Oost-Europa te ondersteunen in hun diaconale taak om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Er is grote behoefte aan voedsel, stevig schoeisel, babyvoeding, hygiëneartikelen, luiers, medicijnen, benzine (voor vrijwilligers die vluchtelingen met de auto bij de grens ophalen) en een bijdrage aan extra gas- en elektriciteitskosten (prijzen stijgen daar ook enorm) voor de opvang van de vluchtelingen in kerken en bij particulieren thuis.

Kerken en christelijke organisaties in Hongarije, Moldavië, Polen, Roemenië en Slowakije zijn druk bezig met de opvang van vluchtelingen uit het door de oorlog getroffen land Oekraïne. Vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen, komen te voet naar de Oekraïense grens en worden met de auto opgehaald door gemeenteleden. In kerken en bij mensen thuis krijgen de vluchtelingen een plek om tot rust te komen en bij te komen van de bizarre situatie.

Op dit moment krijgen we nagenoeg geen signalen om spullen uit Nederland te transporteren naar de plekken waar vluchtelingen worden opgevangen. De kerken en christelijke organisaties aldaar kopen de goederen lokaal in of ontvangen goederen van de lokale bevolking of partners. Alleen vanuit Polen ontvangen we berichten dat er behoefte is aan goederen en daarvoor zijn al acties opgezet. Er is nu vooral behoefte aan financiële middelen om de vluchtelingen op een adequate manier te helpen en op te vangen.

Uiteraard vragen we uw gebed. Een medewerker van stichting Pentru Tine in Roemenië verwoordde het als volgt: “Blijf bidden voor vrede, voor Oekraïne en voor de vrijwilligers hier”.

Mogen we ook in financiële zin op u rekenen?

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders
Ontvangen
€ 2.367,00