Stichting HOE voor Oekraïne

Actie(s):

Stichting HOE start geldinzamelingsactie voor hulp aan vluchtelingen in Oost-Europa 

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) is gestart met een geldinzamelingsactie om kerken en christelijke organisaties in Oost-Europa te ondersteunen in hun diaconale taak om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Er is grote behoefte aan voedsel, stevig schoeisel, babyvoeding, hygiëneartikelen, luiers, medicijnen, benzine (voor vrijwilligers die vluchtelingen met de auto bij de grens ophalen) en een bijdrage aan extra gas- en elektriciteitskosten (prijzen stijgen daar ook enorm) voor de opvang van de vluchtelingen in kerken en bij particulieren thuis.

Kerken en christelijke organisaties in Hongarije, Moldavië, Polen, Roemenië en Slowakije zijn druk bezig met de opvang van vluchtelingen uit het door de oorlog getroffen land Oekraïne. Vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen, komen te voet naar de Oekraïense grens en worden met de auto opgehaald door gemeenteleden. In kerken en bij mensen thuis krijgen de vluchtelingen een plek om tot rust te komen en bij te komen van de bizarre situatie.

Op dit moment krijgen we nagenoeg geen signalen om spullen uit Nederland te transporteren naar de plekken waar vluchtelingen worden opgevangen. De kerken en christelijke organisaties aldaar kopen de goederen lokaal in of ontvangen goederen van de lokale bevolking of partners. Alleen vanuit Polen ontvangen we berichten dat er behoefte is aan goederen en daarvoor zijn al acties opgezet. Er is nu vooral behoefte aan financiële middelen om de vluchtelingen op een adequate manier te helpen en op te vangen.

Uiteraard vragen we uw gebed. Een medewerker van stichting Pentru Tine in Roemenië verwoordde het als volgt: “Blijf bidden voor vrede, voor Oekraïne en voor de vrijwilligers hier”.

Mogen we ook in financiële zin op u rekenen?

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders
Ontvangen
€ 1.995,00

Collecte zondag 25 september

Collecte
Actie(s):

25 september 2022, GZB Colombia, Thuis theologie studeren


Waarom is dit project nodig?
Goed theologisch onderwijs is van essentieel belang in de Colombiaanse kerk. Door het goed opleiden van voorgangers en kerkelijk werkers, kunnen kerken zich sterker profileren in de samenleving. Dat is nodig, want de oorlog en het geweld in Colombia hebben hun sporen nagelaten.

Wat houdt het project in?
FUSBC is een interkerkelijke theologische opleiding in Medellin en biedt de Presbyteriaanse kerk van Colombia een speciaal onderwijsprogramma aan voor kerkelijke werkers. Het seminarie staat in heel Latijns-Amerika goed bekend. FUSBC is voorloper op het gebied van afstandsonderwijs. Daardoor is het voor veel meer mensen mogelijk geworden om theologie te studeren. Mensen die er niet een paar jaar tussenuit kunnen om voltijds aan het instituut te studeren, maar ook mensen die op een andere manier dienstbaar willen zijn binnen de kerk.

Impact

Het verhaal van ... Jennie Campos
‘Ik ben God zo dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om te kunnen studeren. Ik mocht meedoen aan de cursus ‘pastoraat voor vrouwen’ en het was een grote zegen. Voor mijn persoonlijke groei, maar ook voor mijn bediening in de gemeente. Ik ben dankbaar voor alle wijze leraren en al de kennis die ons verstrekt is. Ik ben getrouwd met een voorganger en dit onderwijs heeft mij erg geholpen om samen met mijn man dienstbaar te zijn in de kerk.’

iDeal

Gebundelde doelen

Betaalmogelijkheden

  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders
Bijdrage/giften periode 24-09-2022 t/m 30-09-2022