Kerkrentmeesters zitten niet stil...

Er een poosje niets gepost in deze blog, maar dat wil niet zeggen dat er niets is gedaan. 

We kunnen hier een aantal zaken noemen waarmee het cvk bezig is geweest de afgelopen tijd. 

Met u zijn we heel blij dat we weer een kerkelijk werker jeugd hebben in de persoon van Henry Schutte. Als werkgever heef het College van Kerkrentmeesters met hem een arbeidsvoorwaardengesprek gevoerd over het arbeidscontract. Ook worden de nodige verzekeringen geactiveerd, de ARBO gestart en het administratiekantoor ingelicht. In deze moderne tijd blijkt dat ook werkgevers- en belastingzaken digitaal gaan en dat betekent dat onze gemeente eHerkenning dient te hebben (een soort DigID voor bedrijven), met machtiging van het administratiekantoor. We zijn bezig dit aan te vragen, maar dat is een flinke bureaucratische rompslomp.

Ook als werkgever is het College van Kerkrentmeesters druk met de zoektocht naar de nieuwe koster(s). De benodigde documenten zijn gedownload van de ‘landelijke’ PKN-site en bestudeerd en er is een activiteitenlijst opgesteld met de kosters. Ook zijn we bezig met het nadenken over hoe het een en ander in te vullen mochten we geen koster vinden op de middellange termijn.

Van de ‘landelijke’ PKN gebruiken we het administratiesysteem, LRP, voor de ledenadministratie en voor Kerkbalans. Voor dat laatste worden er ook emails verzonden vanuit het LRP. Om dat beter te beveiligen moeten er allerlei settings worden aangepast in ons eigen internet-domein (DKIM en SPF voor wie het weten wil). Niet simpel.

Goed internetbeveiliging is wel belangrijk. Dat bleek toen de server van onze hosting service werd gehackt. Omdat dit een inbreuk is op de privacy, moest de Autoriteit Persoonsgegevens worden ingelicht. Fijn dat Marcel Smidt dat voor ons heeft gedaan.

Ik herinner me dat ds. Wim Lolkema in een preek eens verzuchtte dat de kerk steeds meer op een bedrijf gaat lijken. De kerkrentmeesters zuchten met hem mee.

21-09-2022 15:12 door R.

Reacties

Reactie plaatsen