Kerkbalans 2019

Tweede helft van januari: Kerkbalans-tijd! Ik heb er in de vorige Rond de Kerken over geschreven en nu weer, want het is belangrijk. Op het moment van schrijven zijn de ‘hoofdcontactpersonen’ druk bezig met het verspreiden van de pakketten naar de ‘lopers’. Wij zijn al deze vrijwilligers zeer dankbaar voor hun inzet! Wanneer U dit leest zijn de lopers druk bezig om bij meer dan 700 adressen de brieven af te geven. Misschien heeft U hem al ontvangen. Dan heeft U gezien dat het er dit jaar iets anders uitziet. De informatie die vroeger in de folder stond, staat nu in de brief. In het onderste gedeelte van de brief kunt U uw toezegging invullen. Nieuw is dat U kunt aangeven met iDEAL te willen betalen. Als U dat wilt, kruist U dat aan en vult U uw emailadres in. U krijgt dan in mei een email met een link naar uw bank, zodat U kunt betalen. Voorheen kreeg U voor uw toezegging een aparte retourenvelop, maar deze keer hergebruikt U de ontvangst-envelop om uw toezegging mee te geven met de loper, wanneer deze voor de tweede keer langs komt. Zorgt U ervoor dat het etiket weer achter het venster komt?

Voor zo’n 170 ‘pastorale eenheden’ (adressen) is vorig jaar aangegeven dat men voortaan liever per email wordt benaderd in plaats van aan de deur. Bij deze adressen gaan de lopers dus niet meer langs; deze personen krijgen begin februari hun invulformulier per email, toegestuurd. Lijkt U dat ook wel handig? Dan kunt U ook dit jaar weer aangeven dat U volgend jaar per email wil worden benaderd.

Dit is een beetje een huishoudelijk verhaal geworden, maar we leggen de veranderingen graag goed uit. We zijn ook benieuwd naar uw mening. U kunt uw ideeën hieronder kwijt.

Ik wil graag eindigen met de oproep om de actie Kerkbalans ruimhartig te gedenken. We hebben een prachtige kerkgemeenschap, en dat willen we graag zo houden. Sterker nog: die willen we graag verder ontwikkelen (denk aan de Werkgroep Toekomst, de Klankbord Groep en de counselor Jack de Koster die op dit moment actief is in onze gemeente). Dat mag wat kosten. Maar voor de lange termijn is het belangrijk dat de uitgaven van onze gemeente worden gedekt door de inkomsten. Dus: Geef voor je kerk!

22-01-2019 13:38 door Rindert Peerbolte

Reacties

Reactie plaatsen