Diverse zaken

Deze keer wil ik U op de hoogte brengen van een aantal zaken.

Kerkbalans: de meeste strookjes zijn ingeleverd. Lopers: hartelijk dank voor al het haal- en brengwerk. Altijd weer een hele klus, en niet altijd een even dankbare. Voor het eerste dit jaar hebben we – voor hen die dat vorig jaar hadden aangegeven – het verzoek tot toezegging digitaal gedaan: per email, met een link naar een webformulier. Van onze kant is dat allemaal goed verlopen. Voor een aantal van U liep het niet helemaal zoals verwacht: een foutmelding, en bij een tweede poging de melding dat er al is toegezegd en dat dat niet nog een keer kan. Naar nu blijkt, werd dit veroorzaakt door overbelasting van het landelijk administratiesysteem (LRP). Een aantal gemeenteleden die de email hebben ontvangen hebben nog niet op de link geklikt. Als dat voor U geldt: wilt U dat dan a.u.b. doen? In ieder geval: allemaal heel hartelijk dank voor uw toezegging! Onze kerkgemeenschap heeft het nodig!

Webshop: U leest deze blog op onze ‘webshop’. Dit is nieuw en biedt veel interessante mogelijkheden, inclusief een app voor op uw smartphone. We gaan dit uitgebreid introduceren in maart. Houd het in de gaten!

Verhuur pastorieën. Eerder hebben we gemeld dat we huurders zoeken voor de beide pastorieën. Het doet mij deugd te kunnen melden dat de pastorie Bolwerk Zuid is verhuurd. De pastorie Noordzijde Zoom wordt verhuurd via een makelaarskantoor.

Energie. Net als velen van U hebben wij het jaaroverzicht ontvangen van het gas- en elektraverbruik van de Ontmoetingskerk. Het energiegebruik lag wat hoger dan in 2017 (de kerk wordt door de week méér gebruikt dan voorheen) maar in bijna 90% van het elektriciteitsgebruik werd in 2018 voorzien door onze zonnepanelen! Een goede investering dus, waar we elk jaar weer veel plezier aan beleven.

Toekomst. Voor het beroepen van een nieuwe predikant heeft het College van Kerkrentmeesters een zogenaamde solvabiliteitsverklaringnodig van het CCBB (‘Classicale College voor de Behandeling van Beheerszaken’). Daarvoor moeten we een meerjarenbegroting inleveren in het format van FRIS (het nieuwe, landelijke ‘Financieel Rapportage en Informatie Systeem’). Onze boekhouder, Kees Bijl, is begonnen om die meerjarenbegroting op te maken. Geen sinecure!

 

14-02-2019 18:53 door R. Peerbolte

Reacties

Reactie plaatsen