Update Kerkbalans

Van de 80.000€ die is toegezegd voor Kerkbalans is ongeveer de helft binnen.

Twee maanden geleden konden we melden hoeveel er is toegezegd aan vrijwillige bijdragen voor 2019. Dat was zo’n 80.000 euro. Daar zijn we heel blij mee. In de begroting voor dit jaar zijn we echter uitgegaan van 100.000 euro, dus daar zit nog een flink gat….

De toezeggingenzijn van belang voor onze planning, maar minstens zo belangrijk is hoeveel er daadwerkelijk wordt overgemaaktop onze bankrekening. Op dit moment hebben we ongeveer de helft van de toezeggingen binnen, dus zo’n 40.000 euro. Al een heel mooi bedrag – veel dank daarvoor! - en aardig in lijn met wat we vorig jaar rond deze tijd hadden ontvangen.

Dit jaar kon voor het eerste digitaal worden toegezegd en kan voor het eerst per iDEAL worden betaald. Dit is natuurlijk nog even wennen, voor U en voor ons. We hebben veel suggesties en opmerkingen gekregen en gaan die zeker gebruiken. Dank voor uw meedenken! Zowel de digitale toezegging als de betaling per iDEAL heeft duidelijk de voorkeurvan de kerkrentmeesters omdat op die manier de administratie automatischverloopt. De papieren strookjes en de betalingen-anders-dan-met-iDEAL moeten handmatig in ons administratiesysteem worden verwerkt. Dat zijn bijzonder tijdrovende klusjes en met de terugloop in vrijwilligerstijd zouden we die graag verminderen. Maar: we zijn natuurlijk ook heel blij met uw handmatige automatische overschrijvingen! Als dat uw voorkeur heeft, gaat U daar dan gerust mee door! En mocht U toch liever een acceptgirokaart van ons ontvangen, dan zorgen we daar natuurlijk ook voor.

Mocht deze blog voor U aanleiding zijn om een Kerkbalans-betaling aan de kerk te doen, dan kan dat op rekening NL29INGB0006921612 t.n.v. Protestantse Kerkgemeenschap Bergen op Zoomof via de webshop: https://site.skgcollect.nl/328/pagina/3984/algemene-gift.html

Vermeld U alstublieft in beide gevallen: ‘Kerkbalans’. Hartelijk dank!

24-04-2019 12:08 door R. Peerbolte

Reacties

Reactie plaatsen