Afscheid

We hebben afscheid genomen van de 'oude' penningmeesters en de 'nieuwe' in onze eerste vergadering na de vakantie verwelkomd. Er is ook een tussenstand van Kerkbalans.

Vandaag – op de dag dat ik dit schrijf – hebben we als College van Kerkrentmeesters voor het eerst een vergadering gehad met onze nieuwe penningmeesters erbij: Mieke en Jo Koster. Wij zijn blij en dankbaar dat zij onze ‘oude’ penningmeesters, Willemien en Bram Steenks, willen opvolgen. Dat betekent ook dat we in de vergadering vandaag officieel afscheid hebben genomen van Willemien en Bram. Zij hebben 11 jaar lang onze ‘financiën gedaan’. En goed ook! Willemien deed nooit zomaar een betaling, maar wilde weten waar het voor nodig was en hamerde er altijd op dat voor uitgaven die zijn te voorzien, een begroting ter goedkeuring dient te worden overlegd aan de kerkrentmeesters. Zo hoort het, en zo gebeurt het nu ook. Willemien was ook altijd heel precies in het bedanken in Rond de Kerken voor bijzondere giften die van tijd tot tijd binnenkomen. Bram hield zich o.a. bezig met het bijhouden van alle Kerkbalans/VVB betalingen in het landelijke administratiesysteem, het LRP. Een tijdrovende en enigszins saaie klus die wekelijks wordt gedaan. Bram heeft deze taak altijd zeer nauwgezet uitgevoerd, een taak die we in de toekomst verregaand hopen te automatiseren met iDEAL en de webshop.

Bram en Willemien, ook vanaf deze plek, namens de gehele gemeente: heel hartelijk dank voor jullie inzet en een goede tijd toegewenst in de Protestantse Gemeente te Roosendaal, jullie woonplaats.

Wat Bram onlangs ook nog heeft berekend is de tussenbalans van de Kerkbalans-inkomsten. Van de 89.158 € die is toegezegd is reeds 73.027 € binnengekomen, dat is inclusief betalingen die zijn gedaan zonder dat ze tijdens de Actie Kerkbalans in januari waren toegezegd. Gezien de tijd van het jaar, zijn we aardig op streek. Bedankt! Toch wil ik U oproepen om nog eens na te gaan of er wellicht betalingen zijn die U hebt toegezegd maar nog niet overgemaakt. Zijn die er, zou U dan a.u.b. de betalingen willen doen? De uitgaven gaan door.

Ik noemde net betalingen die niet waren toegezegd. Die zijn natuurlijk altijd van harte welkom! Dat zijn aangename verrassingen! U kunt zo’n extra gift snel en handig doen met de App of in de webshop. Alvast hartelijk dank!

22-08-2019 13:55 door R.

Reacties

Reactie plaatsen