AVG beleid is goedgekeurd

De kerkenraad heeft het AVG beleid - met alle daarbij behorende documenten - zoals voorgesteld door de AVG Commissie goedgekeurd. Uitvoering van dit beleid ligt nu bij de kerkrentmeesters.

Al een aantal malen eerder hebben we hier melding gemaakt van onze activiteiten rond de AVG, de nieuwe privacy wet. Er is veel werk verzet door de AVG Commissie Brabantse Wal. De privacy statement heeft U allen ontvangen en is terug te vinden op de website van de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom. Maar er zijn nog veel meer documenten ontwikkeld: protocollen, contracten, instructies, registers, te veel om hier op te noemen.

Op de afgelopen kerkenraadsvergadering heeft de kerkenraad dit hele privacy beleidspakket goedgekeurd. Daarmee is de taak van de AVG Commissie Bergen op Zoom beëindigd. Alle leden worden heel hartelijk bedankt voor hun inbreng! De commissie zal in oktober nog eenmaal bijeenkomen in Brabantse Wal-verband om de laatste losse eindjes te bespreken.

Maar vanaf nu ligt de uitvoering van het privacy beleid bij het College van Kerkrentmeesters. Voor het seizoen 2019/20 hebben we ons als taak gesteld bij alle ‘werksoorten’ van de kerk een AVG-instructie te geven. Dat is reeds gebeurd voor kerkenraad, diaconie en kerkrentmeesters. In de loop van dit seizoen hopen we bij de andere teams langs te gaan. Niet het meest boeiende onderwerp voor een kerkelijke vergadering, maar het moet wel gebeuren. We gaan ermee aan de slag!

25-09-2019 17:32 door R.

Reacties

Reactie plaatsen