Kerkbalans 2020 zoveel mogelijk digitaal

Om tijd te besparen doen de kerkrentmeesters een oproep om in 2020 Kerkbalans zoveel mogelijk digitaal af te handelen. Dus - na uitnodigingen via email - toezeggingen via een web-formulier en betalingen via iDEAL.

We zitten in het laatste kwartaal van het jaar. Dat betekent dat we als kerkrentmeesters alweer druk aan de slag zijn met Kerkbalans 2020. Kerkbalans 2019 was voor ons het eerste jaar dat we Kerkbalans voor een deel digitaal hebben gedaan. De digitale aanpak heeft sterk de voorkeur van de kerkrentmeesters omdat het voor ons veel minder werk is. De digitale aanpak heeft twee componenten.

  1. Digitale Toezeggingen vervangen de enveloppen die bij U aan de deur worden afgegeven en weer opgehaald. In plaats daarvan krijgt U een email met een link naar een webformulier waarin U uw toezegging kunt invullen.
  2. Betalen met iDEAL. Dit vervangt de acceptgiro’s. Zowel op het webformulier als op het papieren toezeggingsformulier kunt U aangeven dat U met iDEAL wilt betalen. U krijgt dan in de maanden die U hebt geselecteerd een email met een link die leidt naar uw bank om te betalen.

Digitale toezeggingen worden automatisch geregistreerd, terwijl de papieren strookjes (honderden) met de hand moeten worden ingevoerd. We gaan dan ook de komende tijd alle in aanmerking komende gemeenteleden van wie we een email-adres hebben maar die nog niet hebben aangegeven digitaal te willen toezeggen, benaderen met het verzoek om in te stemmen met de digitale toezeggingsprocedure.

Betalingen met iDEAL hebben sterk de voorkeur omdat die ook automatisch worden verwerkt in het administratiesysteem terwijl andere overschrijvingen door ons handmatig moeten worden ingevoerd, elke maand weer.

We gaan een kleine campagne starten om U te motiveren ‘digitaal te gaan’, dus U zult dit pleidooi nog vaker horen. Dat gezegd hebbende: we zijn natuurlijk net zo blij met alle niet-digitale toezeggingen en bijdragen! We hebben er begrip voor als U liever bij de oude, vertrouwde methode blijft.

Wilt U wel digitaal gaan toezeggen, laat dat dan weten op kerkrentmeesters@protestantsekerkbergenopzoom.nl. Heeft U vragen of opmerkingen, aarzel niet ze te stellen, via ditzelfde email-adres.

 

14-10-2019 15:17 door R.

Reacties

Reactie plaatsen