Vergaderen en Giften

Er is de afgelopen week veel vergaderd. En: we zijn dankbaar voor een aantal extra giften!

Een van de thema’s van ‘Kerk 2025’, het toekomst-programma van de PKN, is: Minder vergaderen, meer ontmoeten. Nou, dat is in de week dat ik dit schrijf niet zo goed gelukt. Alleen vandaag al hadden we twee vergaderingen: een van de kerkrentmeesters en een van het team Kerkbalans. Morgen nòg een Kerkbalans-vergadering en gisteren was er voor de ouderling-kerkrentmeesters de kerkenraadsvergadering. Afgelopen dinsdag hadden we een vergadering van de AVG-Commissie (over de nieuwe privacywetgeving, weet u nog?).

En daar begint het goede nieuws: want dat was de allerlaatste vergadering van het AVG-project van de kerkrentmeesters van de Brabantse Wal. Het was voor het eerst dat we een dergelijk gezamenlijk project hadden. De unanieme conclusie was dat dit zeer goed is bevallen en zeker voor herhaling vatbaar, met andere projecten van gezamenlijk belang. Op die manier vinden we niet allemaal onafhankelijk van elkaar het wiel opnieuw uit.

Overigens waren alle hier genoemde vergaderingen ook meteen prettige ontmoetingen, dus we lopen best wel in de pas met de landelijke slogans.

Nog meer goed nieuws is dat ik hier een aantal giften kan melden die we hebben mogen ontvangen. Allereerste was er een anonieme gift via de webshop van € 40,42. Verder kregen we € 50,- voor de bloemen die zondags onze erediensten opfleuren. Tenslotte ontvingen we voor € 51,- aan collectebonnen, ten behoeve van kerkbeheer, van iemand die helaas zelf niet meer naar de kerkdiensten kan komen en die de bonnen nog had liggen. Alle gulle gevers: heel hartelijk dank! We zijn als kerkrentmeesters bijzonder blij met deze extra financiële bijdragen!

24-10-2019 16:40 door R.

Reacties

Reactie plaatsen