Het beroepingswerk kan beginnen!

Na de solvabiliteitsverklaringen is ook de toestemming van het breed moderamen van de classis binnen voor het beroepen van 1,3 FTE predikanten.

Op de gemeentebijeenkomst van 10 november is gemeld dat we de zogenaamde ‘solvabiliteitsverklaringen’ voor de beroepingen van ds. Lolkema en de opvolger van ds. Vermeulen ontvangen hebben. Dat betekent dat het beheercollege van de classis van mening is dat onze financiële situatie goed genoeg is voor de verbintenis aan onze gemeente van 1,3 FTE predikanten (1,5 FTE in de eerste 5 jaar).

Maar met die solvabiliteitsverklaring waren we er nog niet. We wachtten ook nog op goedkeuring van het breed moderamen van de classis. Die hadden we op 10 november nog niet ontvangen. Het breed moderamen kijkt er vooral naar of er voldoende wordt samengewerkt tussen buurgemeenten. Na een gesprek tussen een delegatie van onze kerkenraad en de classispredikant, hebben we inmiddels ook die toestemming binnen. Heel fijn!

Het beroep op ds. Lolkema kan officieel uitgaan en de beroepingscommissie voor de opvolger van ds. Vermeulen kan aan de slag. Op de dag dat ik dit schrijf zal de eerste vergadering worden gehouden van de beroepings-commissie. De kerkrentmeesters wensen deze commissie een goede tijd en veel wijsheid toe!

22-11-2019 10:26 door R.

Reacties

Reactie plaatsen