De lopers van Kerkbalans

De kerkrentmeesters hebben de lopers van kerkbalans een gezellige middag aangeboden.

Het grootste deel van de uitgaven van onze gemeente wordt gedekt door de inkomsten van de ‘Vaste Vrijwillige Bijdrage’ (VVB). De gemeenteleden worden opgeroepen hun bijdrage toe te zeggen tijdens de actie Kerkbalans, die komend jaar zal worden gehouden van 18 januari tot 1 februari.

We hebben geregeld opgeroepen om de toezeggingen digitaal te doen en al ruim 250 gemeenteleden hebben hier positief op gereageerd. Maar het aantal adressen dat zal worden bezocht om de toezeggingsenveloppen te brengen en te halen is nog steeds tweemaal zo groot. Voor deze inkomsten zijn we derhalve afhankelijk van de inspanningen van ruim 90 vrijwilligers, de ‘lopers’.

Op de dag dat ik dit schrijf, hebben we een gezellige middag gehad, aangeboden door de kerkrentmeesters aan de lopers. Gewoon om hen onze erkentelijkheid te bewijzen voor de inspanningen die door de meesten al vele jaren worden gedaan ten behoeve van Kerkbalans. En loper zijn is niet altijd even leuk! Dichte deuren of boze opmerkingen zijn geen zeldzaamheid. En toch blijven ze er elk jaar weer voor gaan, de lopers, om de kosten van onze gemeente (ruim twee ton per jaar!) zo goed mogelijk te kunnen betalen.

En passant hebben we vanmiddag ook nog wat praktische zaken besproken, zoals de AVG (privacywetgeving), herindeling van loperswijken, formulieren en tijdspaden. Maar het belangrijkste was toch wel de gezelligheid, als dank voor het vrijwilligerswerk waar onze gemeente op drijft.

12-12-2019 17:04 door R.

Reacties

Reactie plaatsen