Tien procent meer voor Kerkbalans?

Wanneer we - als we dat kunnen - allemaal 10% meer geven aan de Actie Kerkbalans, zal ons tekort aanzienlijk minder zijn!

Wanneer U dit leest, staan we vlak voor de Actie Kerkbalans 2020. De meesten van U krijgen een vrijwilliger van de kerk aan de deur die een brief afgeeft waarvan een week later het onderste strookje weer wordt opgehaald. Op dat strookje kunt U aangeven hoeveel U gaat bijdragen aan de kerk (financieel) in 2020. Zij die meedoen aan Kerkbalans Digitaal zullen per email worden uitgenodigd om hun toezegging te doen m.b.v. een formulier van de webshop.

Uw financiële bijdrage is bijzonder belangrijk, juist ook in 2020 wanneer we twee nieuwe predikanten hopen te hebben in onze gemeente, samen goed voor anderhalve ‘formatieplaats’ (1,5 FTE).

Als kerkrentmeesters hebben we wel enigszins onze nek uitgestoken om dit goedgekeurd te krijgen door de Classis. Als je de tendens van de Vaste Vrijwillige Bijdragen in de afgelopen jaren beziet, dan zou maximaal 1 FTE meer verantwoord zijn. Maar met een nieuw ijzersterk beleidsplan en het vertrouwen dat de gemeente bereid is om de uitvoering van dit plan (inclusief de twee predikanten) ook financieel te steunen, hebben we toch doorgezet, ondanks het te verwachten aanzienlijke tekort.

Dit tekort zou aanmerkelijk kleiner zijn als we allemaal bereid zouden zijn om onze bijdrage met bijvoorbeeld 10% te verhogen. Velen van U hebben een automatische overschrijving die gewoon doorloopt van het ene jaar naar het andere jaar. Onze wens is dat U bereid bent om die automatische overschrijving voor 2020 aan te passen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor hen die handmatig overmaken of via iDEAL. Tien procent meer, of wat U ook maar extra kunt missen. Dat zou een enorm verschil maken. Hoe dan ook, namens de kerkrentmeesters: een mooi 2020 toegewenst en heel hartelijk dank voor uw toezegging en uw bijdrage!

02-01-2020 12:07 door R.

Reacties

Reactie plaatsen