Op de koffie bij de buren

Zakelijk overleg tussen vertegenwoordigingen van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente en het bestuur van de Onze Lieve Vrouwe parochie in Bergen op Zoom.

Nu ik dit schrijf, kom ik net terug van een vergadering die onze scriba en ik hebben gehad met een vertegenwoordiging van het bestuur van de Onze Lieve Vrouwe parochie hier in Bergen op Zoom. Onderwerp van gesprek was het op een rijtje zetten (en waar nodig completeren) van de zakelijke afspraken rond het gezamenlijk gebruik van de St. Gertrudis stadskerk, alsmede het gebruik van die prachtige kerk door de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom alleen. De meeste afspraken zijn er wel, maar dan in de hoofden van enkelen, dus niet vastgelegd op papier. Zo’n ‘papieren’ overeenkomst gaat er nu komen, in goed overleg.

Los van de ‘zakelijkheid’ is het goed om op deze wijze eens bij elkaar aan te schuiven en wat te delen over het reilen en zeilen van de gemeente/parochie. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: vergrijzing, minder inkomen, een verouderend vrijwilligersbestand, minder mensen in de kerkdienst/mis. Net als met de PKN-gemeenten op de Brabantse Wal is ook in dit geval ‘samenwerking–waar-mogelijk’ een richting die aangewezen lijkt. En dat begint met samen af en toe gewoon maar eens om de tafel te gaan zitten met een bakje koffie. We hebben afgesproken dat vertegenwoordigers van de ‘besturen’ van de OLV-parochie en de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom dat in de toekomst jaarlijks gaan doen. Een goede zaak!

30-01-2020 14:41 door R.

Reacties

Reactie plaatsen