Tussenstand Kerkbalans 2020

Er is voor ruim 41.000 € toegezegd. De helft van degenen die zijn uitgenodigd om digitaal toe te zeggen, heeft nog niet gereageerd.

We gaan het wéér over Kerkbalans hebben. Sorry daarvoor, maar Kerkbalans is nu eenmaal de (stoffelijke) kurk waar het werk van de kerkrentmeesters op drijft. Het is op dit moment te vroeg om iets te zeggen over de toezeggingen die voor 2020 zijn gedaan met de papieren strookjes. Die worden momenteel allemaal handmatig verwerkt. Wel kan al iets worden gemeld over de digitale toezeggingen. Er is op dit moment voor meer dan 41.000 € toegezegd via het webformulier. Heel hartelijk dank daarvoor! Veel dank ook aan al diegenen die gehoor hebben gegeven aan onze oproep om hun bijdrage te verhogen. Daar zijn we heel blij mee!

Het blijkt dat ongeveer de helft van de adressen die zijn uitgenodigd om digitaal toe te zeggen dat heeft gedaan. Dat betekent dat de andere helft nog niet heeft gereageerd. Geldt dat voor U: wilt U dat alstublieft toch doen? Het is voor ons belangrijk te weten wat we dit jaar aan inkomsten kunnen verwachten. Mocht U de email met de link naar het toezeggingsformulier niet hebben gevonden, wilt U dan eens kijken in uw SPAM (ongewenste email) folder? Aan het eind van februari sturen we aan ‘digitale toezeggers’ die dan nog niet hebben gereageerd, twee emails: een vooraankondiging en een email met nogmaals de link naar het webformulier. Uw reactie wordt zeer gewaardeerd.

We hebben nogal wat vragen gekregen van mensen die eigenlijk geen verzoek tot toezegging hadden verwacht omdat ze hun bijdrage al (geheel of gedeeltelijk) hebben betaald. Die verwondering is te begrijpen. Ons administratiesysteem is echter alleen in staat om te bepalen of de volledige jaarbijdrage is voldaan, door te kijken naar het verschil tussen toezegging en ontvangsten. Vandaar dat toch om een toezegging wordt gevraagd. Wij vragen om begrip daarvoor.

Een beetje een technisch verhaal, maar hoe dan ook: wij zijn bijzonder blij met al uw bijdragen!

12-02-2020 11:08 door R.

Reacties

Reactie plaatsen