In tijden van corona...

Om overbelasting van de internetdiensten te voorkomen, beginnen de uitzendingen van onze kerkdiensten vanaf 19 april om 11:00 uur. Videoregistraties van onze kerkdiensten zijn te zien op YouTube. Er zijn alternativen voor het rondgaan met de collectezak. 

Ander tijdstip kerkdiensten tijdens corona-maatregelen

Een van de consequenties van de corona-maatregelen is, dat we zondags niet meer met zijn allen naar de kerk kunnen. Dat geldt voor heel Nederland. Dit heeft tot gevolg dat veel meer mensen dan normaal hun kerkdienst beluisteren via internet. De service die wij gebruiken voor de internetuitzending van onze kerkdiensten, www.kerkomroep.nl, kan deze enorme vraag niet aan. Sommigen van U zullen wel gemerkt hebben, dat de eerste 15-20 minuten van de dienst al een paar keer ontbraken, zowel tijdens de live uitzending, als bij het beluisteren achteraf. Om de drukte wat te spreiden heeft Kerkomroep nu gemeenten gevraagd om niet allemaal de kerkdiensten op zondagochtend om 10:00 uur te laten beginnen. Wij willen daaraan gehoorgeven en derhalve zullen vanaf 19 april onze kerkdiensten aanvangen om 11:00 uur, totdat we weer zelf naar de kerk mogen.

Kerkdiensten op video

Zo af en toe zal de kerkdienst ook live te zien zijn via Facebook. Dit wordt aangekondigd op onze website ( https://www.protestantsekerkbergenopzoom.nl ). Tevens zullen we proberen van zoveel mogelijk kerkdiensten achteraf op YouTube een videoregistratie te plaatsen. U kunt de dienst dan bekijken en beluisteren wanneer het U schikt. Houdt U de kolom “Toegevoegd / Laatst gewijzigd” op onze website in de gaten. Op eerste paasdag wordt onze kerkdienst zelfs live uitgezonden door ZuidwestTV ( https://www.zuidwesttv.nl ).

Collecte maar dan anders

Momenteel kunt U niet tijdens een kerkdienst iets ‘in de collectezak doen’. Maar als alternatief kunt U wel kiezen uit de volgende mogelijkheden. U kunt geld overmaken naar rekeningnummer NL29INGB0006921612 t.n.v. Protestantse Kerkgemeenschap Bergen op Zoom o.v.v. ‘Collecte’. U kunt ook naar de webshop gaan ( https://site.skgcollect.nl/328/pagina/3984/giften.html ) en daar iets ‘in de collecte’ doen, of iets overmaken voor ‘Brabant voor Moldavië (van de ZWO). U kunt ook kiezen voor een Algemene gift.  Al deze bijdragen kunt U ook via de Kerkgeld app doen. Voor elk wat wils.

De kerkrentmeesters wensen U allemaal het allerbeste toe in deze ‘tijden van corona’.

02-04-2020 16:32 door R.

Reacties

Reactie plaatsen