Solidariteitskas en Digitale collecte

Dit jaar gaan we voor het eerste de mogelijkheid bieden om uw bijdrage aan de Solidariteitskas ook digitaal via SKG-iDEAL te doen. Over digitaal gesproken: de digitale collectezak heeft al bijna € 1200 opgeleverd!

Solidariteitskas. Ieder jaar wordt er in mei een beroep gedaan op onze gemeente om een bijdrage te leveren aan “De Solidariteitskas” van de Protestantse Kerk in Nederland. 

Met dit fonds worden eenmalige projecten gesteund van PKN-gemeenten. Zo heeft onze gemeente vorig jaar van dit fonds een flinke subsidie ontvangen voor professionele begeleiding bij het opstellen van ons nieuwe beleidsplan. Landelijk wordt uitgegaan van € 5,- per lid per jaar; wij vragen € 10,- per lid, omdat niet ieder lid kan of wil bijdragen.

U bent gewend om voor uw bijdrage aan de Solidartiteitskas in mei een acceptgiro te ontvangen. Het is de bedoeling dat U die ook dit jaar in de bus krijgt. We willen echter graag overstappen op digitaal betalen. Daarom krijgt eenieder van wie een email-adres bekend is, ook een digitale betalingsuitnodiging. U kunt dan zelf kiezen hoe U betaalt. Kiest U voor digitaal betalen per SKG-iDEAL, dan zult U vanaf volgend jaar (2021) geen acceptgiro meer ontvangen. SKG-iDEAL heeft onze voorkeur omdat dan geen acceptgiro’s hoeven te worden rondgebracht (nu meer dan 800 adressen) en de administratie geautomatiseerd verloopt. Dus warm aanbevolen! Natuurlijk zijn wij blij met iedere gift, welk bedrag dan ook, overgemaakt met welke betaalwijze dan ook!

Digitale collectezak. Over digitaal betalen gesproken: omdat we vanwege corona niet meer naar de kerk gaan, kunnen we ook niet meer met de collectezakken rondgaan. Maar als U toch iets ‘in de collectezak’ wilt doen, kunt U uw gift overmaken naar rekeningnummer NL29INGB0006921612 t.n.v. Protestantse Kerkgemeenschap Bergen op Zoom o.v.v. ‘Collecte’. U kunt uw bijdrage natuurlijk ook doen via deze webshop en via de app.

Inmiddels is er in de periode dat we niet met zijn allen naar de kerk konden, met de digitale collectezak al bijna 1000 euro opgehaald! Daarnaast is ook nog eens € 226,- binnengekomen via de webshop voor de Moldavië-actie van de ZWO!  We vermoeden dat veel mensen wat extra’s ‘in de zak’ doen. Heel bijzonder! Allemaal heel hartelijk dank daarvoor! Giften met een nadrukkelijk aangegeven bestemming, dragen we natuurlijk daaraan over. Bijdragen waarvoor geen bestemming is aangegeven zullen op een eerlijke wijze worden verdeeld tussen de verschillende doelen, zoals pastoraat, diaconie, ZWO, gebouwen.

30-04-2020 17:35 door R.

Reacties

Reactie plaatsen