Opbrengsten Digitale Collecte

De digitale Collecte heeft de afgelopen maanden meer dan € 2000 opgebracht. Tevens heeft de digitale Actie voor de Solidariteitskas, meer dan € 1000 opgebracht. Tweemaal een mooi resultaat!

Het kernwoord van dit stukje is – niet voor de eerste keer – ‘digitaal’.

Allereerste de Digitale Collecte. Omdat we met zijn allen niet naar de kerk konden in deze tijden van corona, is er een oproep gedaan om digitaal een collecte-bijdrage te doen. Daarvan heeft U heel goed gebruikgemaakt. De opbrengst t/m mei is geteld. Daarbij is gekeken of er een bestemming bij stond vermeld en zo ja, dan is dat bedrag in die virtuele collectezak gestopt. Alle bijdragen zonder specifieke bestemming zijn evenredig verdeeld over de verschillende bestemmingen. De totale digitale collecteopbrengst (t/m mei) is € 2200,50. Daarvan gaat € 541,22 naar het Pastoraat; € 457,70 naar Kerkonderhoud; € 471,21 naar de Diaconie; € 50,- naar Vakantietas; € 439,37 naar ZWO en € 241, - naar ZWO-Moldavië. Een prachtig resultaat! Indien U de komende tijd, ondanks de versoepeling van de corona-maatregelen, toch niet naar de kerkdiensten komt, nodigen wij U van harte uit om uw collecte-bijdragen te blijven overmaken naar bankrekeningnummer NL29INGB0006921612 t.n.v. Protestantse Kerkgemeenschap Bergen op Zoom, o.v.v. ‘Collecte’ en eventueel de bestemming die U kiest. U kunt natuurlijk ook betalen via SKG-iDEAL (de link staat op de website) of via de app. Als U de app nog niet heeft, dan is het een goed idee om die op uw smartphone te installeren (“Kerkgeld” van SKG). Dan kunt U tijdens het collectemoment in de kerkdienst, meteen uw bijdrage doen met een paar klikken, zonder kleingeld en zonder bonnen.

Het tweede digitale onderwerp gaat over ons verzoek om uw bijdrage aan de Solidariteitskas.  Zoals elk jaar krijgt U een acceptgiro in de bus. Als het goed is, is dat reeds gebeurd wanneer U dit leest. Meer dan 500 gemeenteleden hebben ook een email gekregen om te betalen met SKG-iDEAL, heel simpel door te klikken op de link in de mail. De keuze is aan U. Omdat SKG-iDEAL de voorkeur heeft van de kerkrentmeesters, zijn wij bijzonder verheugd dat wij op deze manier reeds meer dan € 1000,- hebben mogen ontvangen voor de Solidariteitskas. Bijzonder bedankt! Natuurlijk zijn wij ook altijd heel blij met uw bijdrage als U die zelf overmaakt, al dan niet met de acceptgiro. Landelijk wordt verwacht dat we € 5 per lid afdragen. Om te compenseren voor hen die niet kunnen of willen betalen, vragen wij € 10. Warm aanbevolen!

09-06-2020 15:57 door R.

Reacties

Reactie plaatsen