Solidariteitskas Digitaal

Dit jaar was het voor het eerste mogelijk om uw bijdrage aan de Solidariteitskas digitaal te doen, met iDEAL, via SKG Collect. Nog niet alles liep helemaal perfect. 

Ieder jaar wordt een beroep gedaan op onze gemeente om een bijdrage te leveren aan “De Solidariteitskas” van de Protestantse Kerk in Nederland. Met dit fonds worden eenmalige projecten gesteund van PKN-gemeenten. Zo heeft onze gemeente vorig jaar van dit fonds een flinke subsidie ontvangen voor professionele begeleiding bij het opstellen van ons nieuwe beleidsplan.

Landelijk wordt uitgegaan van 5,- € per lid per jaar; wij vragen 10,- € per lid, omdat niet ieder lid kan of wil bijdragen. Maar natuurlijk zijn wij blij met iedere gift!

U bent gewend om voor uw bijdrage aan de Solidarteitskas een acceptgiro te ontvangen. Deze ontving U ook dit jaar. We willen echter graag overstappen op digitaal betalen. Daarom kreeg eenieder van wie een email-adres bekend is, ook een digitale betalingsuitnodiging per email. U kon dan zelf kiezen hoe U wilde betalen. Indien U voor digitaal betalen per SKG-iDEAL heeft gekozen, zult U vanaf volgend jaar (2021) geen ‘papieren’ betalingsverzoek voor de Solidarteitskas meer ontvangen. SKG-iDEAL heeft onze voorkeur omdat dan geen acceptgiro’s hoeven worden rondgebracht (nu meer dan 800 adressen) en de administratie geautomatiseerd verloopt. 

Het was de bedoeling dat de emails en de acceptgiro’s tegelijkertijd zouden worden verspreid. Maar er is iets misgegaan met de bestelling van de acceptgiro’s. Vandaar dat die pas een maand later zijn rondgebracht. Dat heeft bij een aantal mensen verwarring veroorzaakt. Men was inmiddels vergeten dat er in de email duidelijk was aangegeven dat iedereen van wie we een email adres hebben dit jaar zowel een AC als een email zou ontvangen.

Een ander ding is, dat normaal het betaalverzoek voor de solidariteitskas persoonlijk is, maar dit jaar was dat per pastorale eenheid (adres/gezin).

Onze verontschuldigingen voor de mogelijke verwarring. We gaan ons best doen het volgend jaar beter te doen.

Mocht U alsnog een (extra) bijdrage willen doen voor de Solidariteitskas, bijvoorbeeld namens andere gezinsleden, dan kan dat op rekeningnummer NL25 ABNA 0468 9262 40 t.n.v. Protestantse Kerkgemeenschap Bergen op Zoom o.v.v. Solidariteitskas. 

03-08-2020 15:51 door R.

Reacties

06-04-2023 14:27
Katia Novikova
FILM WHERE ARE YOU ADAM? OVER DE MONIKKEN OP DE BERG ATHOS (Gemaakt door een Oekraïense documentairemaker)


Graag willen we uw aandacht voor de documentair “Where are you Adam?” (Gemaakt door een Oekraïense documentairemaker)

In de bijlage een artikel over de film in Katholiek Nieuwsblad (voorpagina en pagina`s 10-11).

Mogen we de film bij jullie vertonen?

De film beleefde in Nederland zijn première op 4 Augustus in DeBalie in Amsterdam, en was ook al te zien in het filmhuis van Den Haag en in Cinema Middelburg, Slieker Leeuwarden, Forum Groningen, en filmhuizen in Gouda, Venlo en Sittard etc. Inmiddels is de film vertoond in bijna 50 plaatsen in Nederland. Een mooi voorbeeld van een vertoning is een klein dorp Andijk: Film in De Kapel | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel (pg-andijkwervershoof.nl)

Nederlandse kijkers over de film: ‘’Where are you Adam?’’:

Where are you, Adam? Netherlands 2023. - YouTube

Where are you, Adam? Netherlands, February 2023 - YouTube

Adam, waar ben je? Priester Hildo Bos, (parochie heilige Nikolaas te Amsterdam). - YouTube

Mijn naam is Katja Novikova, Ik ben zelf een vrijwilliger en ik help aan de verspreiding van de non-profit Oekraïense documentaire Where are you, Adam?
Ik doe het met open hart, en wil graag dat de mensen in Nederland deze film kunnen zien en ook de maker/producent kunnen ontmoeten.

Officiële site: https://denpeirazei.com/
Nederlandse trailer: https://www.youtube.com/watch?v=h7o-P0VHO9w

Een artikel over de film vindt u hier: https://cruxnow.com/church-in-europe/2022/09/ukrainian-documentary-shows-lives-of-monks-on-mount-athos
Instagram: https://www.instagram.com/ekaterina_novikova____/?hl=en


Deze documentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. Deze film is tot op heden al door mensen in 15 landen bekeken (Canada, Letland, Estland, Litouwen, Griekeland , Cyprus, Georgia, Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, Bulgarije, Servië, Macedonia , Bosnia, Montenegro) en zoekt nu ook zijn weg naar een groter publiek in Nederland. De film is in het Nederlands ondertiteld.

We hebben hier te maken met een uitzonderlijke, visueel rijke en unieke, prachtige, beschouwende documentaire – een eerbiedwaardige waarneming van de wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst.
We zien hier gelovige mensen, ze gaan helemaal op in hun werk en gebed, beproevingen en diverse moeilijkheden en pijn. De beelden in de film raken je in je ziel door de inzet van de monniken. Dit alles gaat in een bepaald ritme en omgeven door de prachtige natuur om ons heen.

We weten dat deze film Where are you, Adam? wordt verwacht door vele Nederlanders en mensen in Nederland.
Als het mogelijk is, willen we deze film ook graag tonen bij jullie.
Om de film te kunnen vertonen hebben we nodig: microfoon, beamer, scherm, audio etc

We willen een kleine toegangsprijs vragen van 10 euro aan de mensen, exclusief de zaalverhuur.
Dit geld zal gebruikt worden om Oekraïense families te helpen en om wat van de gemaakte kosten te dekken.

Het zou een enorme steun zijn om deze Oekraïense film in deze moeilijke tijden te tonen.
Kunt u ons laten weten welke mogelijkheden er zijn?

Misschien is het handiger om telefonisch contact met elkaar te hebben.
Katja Novikova 06-21703480


Alvast dank voor uw reactie.
Hartelijke groeten,
Katja Novikova
06-21703480
https://denpeirazei.com/

- Een film die je niet onverschillig laat.
- FILM WHERE ARE YOU ADAM? OVER DE MONIKKEN OP DE BERG ATHOS (Gemaakt door een Oekraïense documentairemaker)
- een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos;
- een uitzonderlijke, visueel rijke en unieke, prachtige, beschouwende documentaire;
- waar de tijd niet door de klok wordt beheerst;
- de film raakt je in je ziel door de inzet van de monniken;


Interesse? Neem contact met ons op:
Katia Novikova: katianovikova@live.nl tel: +31621703480
Reactie plaatsen