Nieuw Gebruiksplan en nieuwe App

Het Gebruiksplan waarin de afspraken staan voor hoe we onze gebouwen gebruiken in corona-tijd, is vernieuwd. Ook de Kerkgeld app is vernieuwd en heeft zelfs een nieuwe naam: Appostel

Het nieuwe kerkelijke seizoen is begonnen. Het vorige seizoen zijn we, ‘door corona’, geëindigd op een onwezenlijke manier; met nauwelijks persoonlijk contact. De start waar we nu inzitten lijkt ‘meer op vroeger’. Veel doordeweekse activiteiten zijn weer begonnen in de kerk, met inachtneming van de 1,5 m. Niet alles, want het kerkelijk centrum in de Williamstraat is nog steeds niet door ons in gebruik. En hoewel het devies nog altijd is: vergaderen met videobellen als het kan, zijn er ook alweer bijeenkomsten gestart in de Ontmoetingskerk. Zelfs koor-repetities, onder strenge voorwaarden. De landelijke PKN heeft een online tool ter beschikking gesteld waarmee kan worden berekend hoeveel mensen hoe lang mogen zingen, gegeven het volume van de ruimte en goede ventilatie. Alle coronaregels voor onze gemeente staan in het Gebruiksplan, dat onlangs is geactualiseerd en goedgekeurd door de kerkenraad. U kunt het Gebruiksplan inzien op de website.

Ook mede door corona, is er meer gedoneerd (giften, collecten) aan onze gemeente via online bankieren en via de Kerkgeld app. Deze app wordt uitgegeven door het SKG, een kerkelijke bank die ook de hostingverzorgt van onze website. SKG heeft het nodig gevonden de app te vervangen door een nieuwe: Appostelgeheten. U kunt deze app downloaden via de Apple App Store en de Google Play Store. Als U de Kerkgeld app gebruikt, wilt U hem dan vervangen door Appostel? U kunt uw oude inloggegevens blijven gebruiken.

24-09-2020 15:00 door R.

Reacties

Reactie plaatsen