Corona en Financiële cijfers

Helaas moeten de corona maatregelen worden aangepast: niet meer dan 30 in een kerkdienst, niet zingen en mondkapjes als je niet zit.

Verder zullen op 18/10 de financiele cijfers 2019 worden gepresenteerd. 

Nog voordat de editie van Rond de Kerken met de aankondiging van versoepeling van de coronamaatregelen bij mij op de deurmat plofte, was er al een persconferentie geweest waarin strengere maatregelen werden aangekondigd. En slechts minuten voordat ik zou beginnen – na overleg in het moderamen - aan het nogmaals actualiseren van het Gebruiksplan, verscheen er een ‘pop-up’ op mijn telefoon dat het maximumaantal kerkdienst-bezoekers was teruggebracht naar 30 en dat zingen niet meer mag. Tot dat laatste hadden we reeds besloten, samen met het dragen van mondkapjes zodra we lopen in het gebouw, maar voor de ‘30’ hadden we nog steeds ‘80’ staan. Maar gisteren is er weer een moderamen-vergadering geweest, en natuurlijk volgen we het dringend advies: geen bijeenkomsten meer van meer dan 30 man. Jammer. Dit heeft gevolgen voor de kerkdiensten, maar ook voor de komende gemeentebijeenkomst. Daarover leest U meer in een bijdrage van de scriba.

Hoewel die gemeentebijeenkomst op 18 oktober onlangs een nieuwe, blijde invulling heeft gekregen, namelijk het beroepen van een nieuwe predikant, zullen we ook het oorspronkelijk geplande – en door corona vertraagde - agendapunt behandelen: de jaarcijfers van 2019. Indien U deze cijfers van tevoren wilt inzien, dan kunt U contact opnemen met de boekhouder van de kerkrentmeesters, via kerkrentmeesters@protestantsekerkbergenopzoom.nl .

08-10-2020 13:30 door R.

Reacties

Reactie plaatsen