Op naar 2021!

Als kerkrentmeesters kijken we vooruit! Het arbeidscontract met de nieuwe jeugdwerker is getekend. Zij komt 1 januari 2021 in dienst. De pastorie wordt in gereedheid gebracht voor de nieuwe dominee. Die start begin maart. En bij veel activiteiten is Bram Otto betrokken, die al 20 jaar kerkrentmeester is!

We zitten in de laatste maand van het jaar. Als kerkrentmeesters zijn we al volop bezig met het nieuwe jaar. Net als iedereen hopen we dat het meer een ‘gewoon’ jaar mag zijn, waarin we weer normaal met elkaar in de kerkenraadskamer kunnen vergaderen, in plaats van via een beeldscherm.

Hoe het ook zal gaan, we mogen ons verheugen op een goede nieuwe start in de eerste maanden van het nieuwe jaar, met twee nieuwe professionals. Als kerkrentmeesters zijn we daar nauw bij betrokken. We hebben flink wat werk verzet bij het opstellen van het arbeidscontract met de nieuwe kerkelijk medewerker voor jeugd en jongeren, Paulien Honkoop. Vandaag is het contract getekend! Een klein feestje waard, want we boffen maar dat zo’n ervaren jeugdwerker voor vijf jaar in onze gemeente werkzaam zal zijn. En we boffen maar met Het Protestants Weeshuis, dat dat voor ons wil betalen!

Begin maart zal ook onze nieuwe dominee, Ellen van Sluijs, starten. We zijn nu al druk met het in gereedheid brengen van de pastorie. Bij de intrek door nieuwe bewoners zijn er altijd wat aanpassingen nodig en die hopen we voor het eind van het jaar gereed te hebben.

Bij dit laatste is onze Bram Otto nauw betrokken. Hij mocht recent zijn twintigjarig jubileum als kerkrentmeester vieren! We hebben hem en zijn vrouw een bloemetje gegeven, maar eigenlijk is dat te nietig voor alles wat Bram doet. Een deel daarvan is deze tijd heel goed zichtbaar: de rode belichting van het kerkgebouw om aandacht te vragen voor godsdienstvrijheid: Bram. De nieuwe kerstverlichting aan de gevel: Bram. De grote kerstboom in de kerkruimte: Bram. Dus als U Bram eens tegenkomt: geef hem een corona-veilige virtuele schouderklop!

10-12-2020 16:56 door R.

Reacties

Reactie plaatsen