Gebouwen

De Ontmoetingskerk is rijksmonument en dient dus goed onderhouden te worden. Daartoe hebben we weer het jaarlijkse rapport van Monumentenwacht ontvangen. We zijn ook druk met het aanvragen van subsidie voor het groot-onderhoud. Gelukkig zijn de coronaregels voor het gebruik van onze gebouwen versoepeld!

De kerkrentmeesters zijn verantwoordelijk voor de gebouwen. We hebben onlangs weer een inspectierapport ontvangen van Monumentenwacht. De Ontmoetingskerk is (net als de bijbehorende kosterswoning en pastorie) een rijksmonument, dus het gebouw moet goed worden onderhouden. We gaan met de aanbevelingen aan de slag. Ook zijn we druk met het aanvragen van rijkssubsidie voor het groot onderhoud van ons prachtige kerkgebouw. Dat doen we eens in de zes jaar.

Voor het onderhoud van onze gebouwen is een belangrijke partner: Lindhout– Vastgoed onderhoud. Koninklijke Lindhout moet ik nu zeggen, want onlangs kregen ze het predicaat hofleverancier ter ere van hun 125-jarig bestaan. Heel hartelijk gefeliciteerd!

Het belangrijkste is natuurlijk het gebruik van de gebouwen. Gelukkig zijn de coronamaatregelen versoepeld. We mogen weer met 80 naar de kerkdienst en ingetogen zingen. Ook is het de bedoeling om het Kerkelijk Centrum Williamstraat weer in gebruik te nemen voor Inloophuis, Boekenmarkt en koorrepetities. Fijn dat dat allemaal weer kan, zij het met inachtneming van de resterende coronaregels: 1,5 meter, aanmelden, handen ontsmetten, eenrichtingsverkeer, thuisblijven bij klachten.

Heeft U vragen, opmerkingen of suggesties? Neem gerust contact met ons op!

01-07-2021 15:37 door R.

Reacties

Reactie plaatsen