Kerkbalans 2021 en 2022

De voorbereiding voor Kerkbalans 2022 is gestart. Kerkbalans 2021 is goed op streek!

Wellicht zitten we allemaal nog een beetje met ons hoofd bij het vakantieseizoen, maar de kerkrentmeesters zijn alweer aan het nadenken over januari 2022. Dan zal weer de Actie Kerkbalans worden gehouden. Daarbij roepen we U op om uw toezegging te doen voor uw Vaste Vrijwillige Bijdrage in dat jaar.

Kerkbalans vraagt flink wat voorbereiding, vandaar dat we er vroeg mee beginnen. Voor de administratie gebruiken we de software van de PKN: LRP, waarmee ook de ledenadministratie wordt bijgehouden. Dit pakket wordt regelmatig van updates voorzien om het gebruiksvriendelijker te maken (en dat is wel nodig ook), maar dat vergt keer op keer gewenning, omdat alles dan opeens weer anders moet. Toch blijven we U aanmoedigen om uw toezegging digitaal te doen, omdat het LRP de gegevens dan automatisch kan verwerken. Dat geldt ook wanneer U uw bijdrage doet via SKG-iDEAL, na ontvangst per email van een betaalverzoek onzerzijds.

De meest recente update van het LRP heeft ook een nieuw handigheidje: een dashboard. Daarop kan voor Kerkbalans 2021 in één oogopslag afgelezen worden wat de stand van zaken is (zie grafiek). Hieruit blijkt dat 30% van de gezinnen die we om een bijdrage hebben gevraagd, dat ook daadwerkelijk doen, en dat we inmiddels 68% van de toegezegde bedragen binnen hebben. Samen met de niet toegezegde inkomsten zitten we goed op schema.

Heel hartelijk dank daarvoor! Net als in de twee voorgaande jaren hopen we in 2021 de ton weer aan te tikken!

24-08-2021 14:03 door R.

Reacties

Reactie plaatsen