20-06-2019 00:00

Collecterooster 2020 beschikbaar

In het collecterooster vindt u alle collecten voor de Protestantse Kerk, Kerk in Actie en JOP (Jong Protestant) die in 2020 op het collecterooster staan, met een korte omschrijving per collecte. Verder biedt de brochure een overzicht van ondersteunende collectematerialen, praktische tips en alle benodigde gegevens voor afdracht van de collecten.

Actuele momenten

In het collecterooster 2020 zijn naast de vertrouwde collecten, ook collecten opgenomen die aansluiten bij actuele momenten in het jaar. Zo collecteren we op de zondag voor 5 mei, de dag waarop we vieren dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd, om traumaverwerking voor slachtoffers van geweld in Nigeria mogelijk te maken. Op zondag 21 juni, de dag na Wereldvluchtelingendag, is de collecte bestemd voor opvang en hulp voor ontheemden in Colombia. En op 6 december, de zondag na Sinterklaas, staat een collecte voor Kids in Actie op het rooster, het kinderlabel van Kerk in Actie om kinderen bij (wereld)diaconaat te betrekken.

Collecteert u ook (weer) mee? Het Collecterooster 2020 is zowel in PDF als in Word te downloaden via kerkinactie.nl/collecte.

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'