01-01-1970 01:00

Altijd al een jeugdwerker willen hebben? Bied een stageplek aan!

De Protestantse Kerk is in september gestart met een opleidingsprogramma voor kerkelijk jeugdwerkers. Er zijn binnen de Protestantse Kerk veel mensen die als vrijwilliger ervaring hebben in het jeugdwerk. Zij hebben de wens en de motivatie om van hun werk als vrijwilliger hun beroep te maken. Door hen een betaalde stage aan te bieden in combinatie met een opleiding HBO Theologie maakt de Protestantse kerk dit mogelijk. 

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten. Er zijn immers veel gemeenten op zoek naar een jeugdwerker maar zij kunnen regelmatig geen goede kandidaten vinden. 

De mobiliteitspool heeft inmiddels al enkele jeugdwerkers in opleiding die met hun studie zijn begonnen. De mobiliteitspool is samen met hen op korte termijn op zoek naar geschikte en uitdagende stageplaatsen. 

Misschien is het voor uw gemeente interessant om stageplaats te worden. In dat geval brengt de mobiliteitspool u graag in contact met een jeugdwerker in opleiding. 

Wat is het voordeel voor gemeenten? 

  • U kunt snel een beroepskracht in opleiding aan het werk zetten in uw gemeente ter ondersteuning van het jeugdwerk en de begeleiding van de vrijwilligers.  
  • De jeugdwerker in opleiding kan nieuwe initiatieven in het jeugdwerk gaan opzetten en uitwerken. 
  • Een jeugdwerker in opleiding kan nieuwe inzichten die in de opleiding geleerd worden gelijk toepassen in uw gemeente. Dat is een win-win situatie. 
  • Als uw gemeente nu geen jeugdwerker kan vinden dan is een jeugdwerker in opleiding een goed alternatief.
  • Als uw gemeente nu geen kerkelijk werker kan financieren dan is het aanstellen van een jeugdwerker in opleiding mogelijk een betaalbaar alternatief. 

Een stagegemeente moet minimaal 12 tot 18 uur per week jeugdwerk te bieden hebben. Dat kan uitvoerend jeugdwerk zijn maar ook de begeleiding van vrijwilligers en meer beleidsmatig werk zijn mogelijk. Het liefst een combinatie van al dit werk. Het gaat om een betaalde stage op minimumloonniveau. Voor uw gemeente kost een stagiaire tussen de 1200 en 1600 euro per maand afhankelijk van het aantal uur. De aanstelling wordt geheel door de mobiliteitspool geregeld zodat daar geen extra werk bij komt kijken. 

Wellicht is dit programma voor uw gemeente een goede kans om extra te investeren in het jeugdwerk in uw gemeente.

Meer informatie? 

Voor meer informatie over het programma en voor een verkennend gesprek of dit iets voor uw gemeente is, kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie.

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'