13-03-2020 00:00

Kerk-zijn met kinderen en jongeren in tijden van het coronavirus

Verschillende kerkdiensten kunnen door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan of worden op een andere manier ingevuld. Jong Protestant heeft een aantal werkvormen gemaakt die je kunnen helpen om op allerlei manieren kerk te zijn!

Zo kun je samen als gezin, groeigroep, jeugdclub, kring of met een aantal gezinnen (nodig alleen mensen bij je thuis uit als er niemand klachten heeft) nadenken over wie God is en zo geloof, hoop en liefde ontdekken met deze diverse werkvormen. Sluit jij ook aan deze zondag? Want kerk-zijn kan op heel veel verschillende manieren!

God zorgt voor jou (4-12 jaar)

Soms gebeuren er dingen die we niet begrijpen en die ons bang kunnen maken. Met kinderen staan we stil bij God die belooft dat Hij voor ons zorgt.

Bekijk de werkvorm

 

Help! Het coronavirus?! (13-16 jaar)

Deze werkvorm helpt je om met jongeren in gesprek te gaan over het coronavirus. Waren er vroeger ook besmettelijke ziekten? En wat gebeurde er toen? Wat zegt jouw gevoel over het virus en alles wat er gebeurt in Nederland? Én vooral, wat doe je ermee? Ook nemen we een kijkje in de Bijbel. Wat zegt Jezus over besmettelijke ziekten?

Bekijk de werkvorm

Programma Psalm 25 (intergeneratief)

Ds. De Reuver spreekt a.s. zondag in de online kerkdienst over Psalm 25: "Wij mogen, juist in deze tijd, opzien naar God en erop vertrouwen dat God ons ziet." Kinderen en jongeren, maar ook volwassenen, kunnen in deze tijd van crisis vanwege het coronavirus onrustig of bang worden. Door deze Psalm ontdekken we dat ook in onrustige tijden God ons ziet en wij naar God mogen zien.

Bekijk de werkvorm


Handreiking

Speciaal voor de professionals en vrijwilligers actief in het jeugdwerk biedt Jong Protestant een handreiking aan hoe om te gaan met deze bijzondere situatie richting kinderen, jongeren en hun ouders.

Bekijk de handreiking

 

Kliederkerk

De Protestantse Kerk in Nederland ontwikkelde een kliederkerkviering voor thuis. In een kleine groep kunnen mensen van alle leeftijden aan de slag gaan met thema’s als onzekerheid, angst én vertrouwen. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten, de bekende ingrediënten van een kliederkerk. 

Bekijk meer

 

Vier tips: met je kind in gesprek over het coronavirus

Kinderen voelen haarfijn aan dat er iets ernstigs aan de hand is nu het coronavirus Nederland in zijn greep heeft. Maar hoe leg je de situatie uit zonder paniek of angst te creëren? 

Lees de vier tips

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'