31-03-2020 00:00

Online PaasChallenge 'Wees niet bang'

Deze 'coronaproof' PaasChallenge is geschikt voor kinder- en jeugdgroepen en schoolklassen (leeftijdscategorie 10-17 jaar). De tieners en jongeren spelen het spel thuis; voor een aantal spellen is ook een ouder of een broer/zus nodig. Het spel is dus eigenlijk leuk voor het hele gezin om samen stil te staan bij de boodschap van Pasen. 

Emoties

In dit online paasspel volgen tieners en jongeren Jezus in de laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd, omdat er veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd en verdrietig van te worden. Die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang?"

In het paasspel ontdekken deelnemers dat Jezus de angst niet weghaalt, maar dat hij iets nieuws geeft, iets extra's. Jezus haalt ons niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof en moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven van wat je zelf van Jezus hebt ontvangen.
De leiding van de jeugdgroep (of een andere vrijwilliger) stuurt de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee ze punten kunnen verdienen als ze die binnen de tijd oplossen of uitvoeren. Met een 'digitaal spelbord' in de whatsapp groep staan de deelnemers in verbinding met elkaar en volgen ze de voortgang van het spel. 

Aanmelden

Aanmelden kan t/m vrijdag 3 april. De bestanden worden digitaal verzonden. De voorbereidingstijd is ca 1 uur.

Meer lezen en aanmelden voor de PaasChallenge

 

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'