17-12-2020 00:00

Rechtenvrij materiaal voor online kerstvieringen

Kerstverhaal - Lukas 2 op straat

Mensen van uiteenlopende achtergronden en uit allerlei contexten lezen één zin uit het kerstverhaal (Lukas 2, HSV) voor. Het filmpje is gemaakt in opdracht van de IZB om het bekende kerstverhaal op een originele manier onder de aandacht te brengen. Het resultaat bevat alleen al door de vorm impliciet een boodschap: dit is het evangelie, voor iedereen. Kerken kunnen het filmpje benutten bij hun livestream-uitzendingen. 

Kerstliederen

Het Vocaal Theologen Ensemble olv Hanna Rijken biedt een aantal kerstliederen uit het liedboek rechtenvrij aan. 

Christelijk kinder- en jeugdkoor Jong Holland uit Huizen heeft een aantal kerstliederen opgenomen. Gemeenten kunnen tijdens hun kerstvieringen hiervan gebruik maken. De liederen zijn opgenomen in de Vituskerk in Huizen. Alle liederen zijn geplaatst op het YouTube-kanaal van JongHollandHuizen. 

Het tv-programma Nederland Zingt van de EO biedt ook rechtenvrij materiaal aan van liederen. Daarnaast zijn gratis liederen beschikbaar via de KRO-NCRV. Bij de meeste van deze liederen is bovendien bladmuziek en een toelichting beschikbaar op petrus.protestantsekerk.nl/liederen

Materiaal om uit te delen

Misschien heeft uw gemeente toch nog een fysieke bijeenkomst. Of deelt u een kerstgroet uit aan omwonenden. Via #Nietalleen zijn er gratis kaarswikkels en kaartjes te bestellen om mensen te laten weten dat ze niet alleen zijn. 

Tips en tricks voor online vieringen

Kerken hebben inmiddels al maanden ervaring met online vieren. Maar verbeteringen zijn altijd mogelijk. Kijk voor tips van een expert vooral even op de site van ISI media.

Zie ook:

Geef licht - kerstideeën uit het land

15 dec 2020 Pijl naar rechts

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'