10-05-2021 00:00

Meld je aan: kliederkerk workshops

Komende workshops:

  • 7 juni: Kliederkerk en geloven thuis
  • 14 juni: Van Bijbelverhaal tot kliederkerkprogramma

Scrol naar beneden en meld je aan voor één of beide workshops. 

Kliederkerk en geloven thuis

Hoe stimuleer je kliederkerkdeelnemers om het geloof thuis een plek te geven? Hoe kunnen de kinderen en hun naasten ook in het alledaagse leven groeien als volgelingen van Jezus? Over deze vragen gaat de online workshop: kliederkerk en geloven thuis

Wanneer?7 juni, van 20.00 uur tot 21.00 uur via ZOOM

ProgrammaNa het welkom en de kennismaking gaan we aan de slag met een startoefening om het onderwerp te introduceren. Vervolgens volgt een uitleg met tips over hoe je als kliederkerkteamlid kinderen en hun naasten kunt stimuleren om het geloof ook in het dagelijks leven een plek te geven. Na deze uitleg gaan we in groepjes uit elkaar om aan de hand van de eigen praktijk concrete ideeën uit te werken. Tenslotte komen we terug in de grote groep om ervaringen uit te wisselen en de workshop af te sluiten. 

Van Bijbelverhaal tot kliederkerkprogramma

Deze online workshop gaat over de vraag: hoe kom je van bijbelverhaal tot kliederkerkprogramma? Hoe verbind je de wereld van de Bijbel aan de wereld van de deelnemers? 

Wanneer?14 juni, van 20.00 uur tot 21.00 uur via ZOOM

ProgrammaNa een korte interactieve startoefening, wordt een stappenplan toegelicht die je kunt gebruiken om een kliederkerkprogramma voor te bereiden. In dit stappenplan staat de verbinding tussen de wereld van de Bijbel en de wereld van de deelnemers centraal. Vervolgens gaan we in kleine groepjes uit elkaar om het stappenplan toe te passen in de eigen praktijk aan de hand van een bijbelverhaal. In de grote groep delen we ervaringen en sluiten de workshop af. 

Aanmelden

Formulier

Kliederkerk workshops

Uiterlijk maandagochtend 7 of 14 juni ontvang je een mail met ZOOM-link en instructies. 

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'