27-05-2021 00:00

Download publicatie Joep de Hart ‘Nederland en religie in tijden van corona’ gratis 

Wie met een tijdmachine vanuit eind januari 2019 getransporteerd was naar het centrum van een grote Nederlandse stad twee jaar later zou met verbazing om zich heen hebben gekeken. Een nucleaire ramp? Grootschalige opnames van een dystopische Hollywoodfilm?

Ingrijpende veranderingen

De corona-epidemie is de eerste mondiale ramp van deze eeuw. Ze kwam voor ons misschien als een donderslag bij heldere hemel, maar epidemieën zijn natuurlijk geen nieuw verschijnsel; door de millennia zijn ze er altijd weer geweest. Al die collectieve fys

ieke ellende ging vaak met ingrijpende veranderingen gepaard: in de wijze van samenleven, in het functioneren van economieën, in het vertrouwen in medemensen en autoriteiten.

Gratis publicatie

Wat betekent deze crisiservaring voor ons zielenleven, onze spiritualiteit? Heeft de theologie een antwoord op deze vraag? Prof. dr. Joep de Hart schreef ter gelegenheid van zijn afscheid een online publicatie: ‘De pijlen van Apollo. Nederland en religie in tijden van corona'. Joep de Hart was sinds 2011 bijzonder hoogleraar op de leerstoel geloofsvernieuwing van Fonds Kerk en Wereld en de PThU.

Download hier de gratis publicatie

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'