01-07-2021 00:00

Adem weer op tijdens Inspiratiefestival op Terschelling

Met theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, spirituele wandelingen, bibliodans en veel muziek en cultuur is het Inspiratiefestival, na corona, meer welkom dan ooit. Het festival, dat georganiseerd wordt door alle kerken op Terschelling, de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en de Raad van Kerken, vindt plaats van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober. Medewerking wordt onder meer verleend door René de Reuver, Gert-Jan Segers, Herman Wijffels en Stefan Paas.

Veelkleurig programma

De Protestantse Kerk biedt tijdens het festival verschillende programma’s aan.

  • In het kerklab laten bevlogen en geïnspireerde mensen bestaande kaders van kerk-zijn los en ontwerpen als pioniers van de toekomst nieuwe vormen.
  • Studenten, twintigers en anderen gaan met elkaar in debat over de toekomst van de kerk. Bestaande kerken verliezen hun grip op veel studenten en twintigers. Welke kansen zijn er?
  • In een omgeving met kaarslicht en kunst wordt meditatieve synthesizermuziek op basis van monastieke liederen geïntroduceerd.
  • De workshop ‘Jona en de elementen op het strand’ bepaalt deelnemers in weer en wind bij belangrijke levensvragen.
  • De natuur op Terschelling is uitnodigend om een eigen ‘geloofsmozaïek’ te maken, een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde.
  • In de Kliederkerk ontdekken jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen.
  • Een film over een jonge moslim die in Nederland zoekt op welke manier hij zijn islamitische identiteit vorm kan geven, maakt zaken als herkenning en vervreemding bespreekbaar in het nagesprek.
  • En hoe beleef je samen met stadswijk- of dorpsbewoners een betekenisvol feest of ritueel, zoals een gedachtenismoment, een lokale Passion of een kerstwandeling? Ontdek hoe je samen met de buurt hoop, troost en saamhorigheid kunt ervaren. 

Het volledige programma vindt u hier

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief op inspiratiefestival-terschelling.nl. Aanmelden als groep kon al, vanaf vandaag - 1 juli - kan iedereen zich inschrijven.

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'