12-08-2021 00:00

Gezocht: predikanten die nieuwe geloofscursus voor twintigers/dertigers willen uitproberen

De cursus Vieren steekt in bij iets dat iedereen kent, bij de christelijke feestdagen. Zeven feesten komen aan bod: Advent, Kerst, de Veertigdagentijd, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Bij elke feest zijn zeven programmaonderdelen beschikbaar, waaruit een keuze gemaakt kan worden, van een filmpje tot een creatieve oefening.

Levensvragen

Aan de hand van de cursus duiken deelnemers samen met de gespreksleider in diverse levensvragen. Hoe vind je verdieping als je leven druk is? Wat vieren we met Hemelvaart? Hoe leef je ten volle? Wat geeft je kracht om door te gaan als het tegenzit? Aan de hand van video’s, informatie en kleine oefeningen onderzoeken de deelnemers welke weg zij met het geloof willen gaan. Openheid en respect voor elkaars mening staan voorop.

Het idee voor Vieren is ontstaan nadat de Protestantse Kerk in 2020 besloot om actiever mee te doen aan de organisatie van The Passion. De Protestantse Kerk wil zo meer verdieping bieden en mensen de kans te geven om ook kennis te maken met andere christelijke feestdagen.

Testen in de praktijk

Tot de zomer van 2022 lopen er pilots met Vieren, om van de praktijk te leren en de cursus verder te ontwikkelen. Er kunnen circa vijftien groepen aan de pilot meedoen. Daarvoor zijn ongeveer 15 predikanten en kerkelijk werkers vanuit de Protestantse Kerk nodig die de cursus willen uitproberen, samen met twintigers/dertigers uit hun omgeving die kerkelijk niet (erg) actief zijn.

Aanmelden daarvoor kan tot 15 september. Behoefte aan meer informatie? Mail dan naar contact@cursusvieren.nl

Bron: 'Protestantse Kerk Nederland'