25-04-2024 00:00

Classicale werkgroep Kerk & Israël Fryslân

Wie zijn wij?

Sinds december 2023 is de werkgroep aangesteld door het breed moderamen van de classicale vergadering en vanaf januari zijn wij begonnen met de eerste vergadering. De werkgroep bestaat nu uit acht leden met een aantal predikanten en gemeenteleden: dhr. Geert Benedictus, ds. Karel Bogerd. ds. Jacolien de Lange, ds. Jelte Lindeboom, ds. Alfons van Vliet, ds. Herman de Vries, ds. Karel van Wijngaarden en mevr. Rennie Zwaan. We hopen binnenkort een negende lid te kunnen verwelkomen, zodat de provincie vrijwel gedekt is met leden uit allerlei streken van de provincie. Wij zijn allemaal mensen met hart voor Israël met diversiteit in hun mening, zoals we dat ook in onze kerk kunnen vinden.

Wat is onze opdracht?

De classicale vergadering heeft ons aangesteld om de verhouding tot en de verbondenheid met Israël proberen te laten zien, waarbij we o.a. vanuit de Bijbel op zoek zijn naar verbinding en proberen te ontdekken wat Israël, het Joodse volk, doet en hoe het gelooft - met allerlei aspecten die daar bij kunnen horen - en hoe de kerk hiervan kan leren en wat de kerk kan geven.

Wat doen wij?

Onze eerste activiteit is inmiddels opgezet, namelijk een moment van bezinning op het thema antisemitisme met aansluitend de dodenherdenking op 4 mei. Dit zal plaatsvinden in Garyp. Hierover heeft u inmiddels een mailing ontvangen.

Wat vragen wij van jullie?

Wij willen met jullie in gesprek gaan met het volk, waar Jezus deel van uitmaakte, waarin Hij is opgegroeid, en met wie Hij geleefd heeft. Wij willen jullie vragen om mee te denken en misschien ideeën aan te dragen, maar ook jullie activiteiten te delen, zodat die in een agenda kunnen worden opgenomen, waardoor dit meer bekendheid kan krijgen en wij als werkgroep jullie kunnen benaderen. Jullie kunnen dit doen door te reageren via het mailadres, via welke jullie deze nieuwsbrief hebben ontvangen.

Kortom, wij hopen met jullie de verbondenheid van de kerk met Israël te beleven.

Werkgroep Kerk & Israël Fryslân

April 2024

Bron: 'PGT nieuws'