Giften

Laat de belastingdienst meebetalen aan uw kerk

U leest het goed, het is mogelijk dat de belastingdienst mee betaalt aan uw/onze kerk. Dat kan door gebruik te maken van de giftenaftrek bij uw aangifte inkomstenbelasting. Alle bedragen die u aan de kerk betaalt en waarvoor u een bewijsstuk heeft kunt u aftrekken. Denk aan de vrijwillige bijdrage, de aanschaf van collectebonnen, de oogstgave van de Diaconie, ect, ect. Een bewijsstuk kan een bankoverschrijving, een factuur of een kwitantie zijn. Let op: het geld dat u elke week in het collectezakje stopt is niet aftrekbaar, want u heeft geen bewijs. Gebruik daarom collectebonnen.

Door gebruik te maken van deze aftrekpost kunt u een belastingvoordeel behalen. Dat voordeel kunt u natuurlijk zelf houden, maar u kunt ook uw vrijwillige bijdrage met dit bedrag verhogen.

De Belastingdienst maakt onderscheid tussen gewone giften en periodieke giften. Periodieke giften zijn volledig fiscaal aftrekbaar, voor gewone giften geldt een drempel. Klik hierna op de link voor meer informatie of om direct een gift over te maken.