Diaconie

Diaconale actie 2019

Actie(s):

Beste leden van de Protestantse Gemeente Purmerend,

Elk jaar vraagt de Diaconie u een bijzondere bijdrage voor mensen in afhankelijkheid.   Afgelopen jaar was dat voor Stichting Present, een actie die uiteindelijk maar liefst € 3400,00 opleverde!   Dank aan alle gulle gevers!

Ook dit jaar willen wij weer een beroep op u doen. Het  doel van de Diaconale Actie 2019 is:

SHR  Stichting Hulp aan Roemenië           

Voor bepaalde bevolkingsgroepen in Roemenië zoals gehandicapten, wezen en zigeuners is het bijna onmogelijk zelf het hoofd boven water te houden. In het verleden zijn zij zwaarder onderdrukt dan anderen en nog steeds moeten zij knokken voor hun plekje.                                                                                       

Vanuit Waterland worden zij gesteund door de Stichting Hulp aan Roemenië Waterland. Dat gebeurt zoveel mogelijk met hulpgoederen in natura zoals  kleding, schoenen, knuffels, speelgoed etc.  

Met een vrachtwagen gaan de goederen naar Roemenië om daar met kleinere bussen gedistribueerd te worden naar een aantal kleinere dorpen in de regio. Zo probeert Stichting Hulp aan Roemenië Waterland al 30 jaar de kansarmen in de Roemeense samenleving een kans te geven.

De afgelopen jaren hebben we met de Diaconale Actie Purmerendse doelen gesteund. Diaconaat gaat verder dan de gemeentegrenzen en daarom hebben we gemeend om dit jaar voor een doel buiten Purmerend te kiezen en ondersteunen wij dan ook van harte de Stichting Hulp aan Roemenië Waterland waarmee onze regio kan laten zien over de grenzen heen te durven kijken!

__________________________________________________________________________________________________________

Wilt u Stichting Hulp aan Roemenië steunen? Uw bijdrage is welkom op rekeningnummer:  NL72 ABNA 0843 504862  ten name van Diaconie Protestante Gemeente Purmerend, onder vermelding van SHR.

Het is ook mogelijk om via onze webshop (www.pgpurmerend.nl (webwinkel van de PGP)) met een Ideal-betaling de diaconale actie van de Diaconie voor Stichting Hulp aan Roemenië te ondersteunen.

Wij zijn een Diaconie in actie, helpt u mee in actie te blijven?

Arend ter Hoeve, voorzitter

 

 

 

 

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDEAL

Giften mogelijk namens:

  • Account
  • Anoniem
Bijdrage/giften periode Ieder jaar in maart t/m december