08-03-2024 16:11

Zondagsbrief 10 maart 2024

Kerkzegel

Zondagsbrief PKN
10 maart 2024, 5e lijdenszondag

 

EREDIENSTEN
09:30 uur

Voorganger: Ds. P.L. de Jong uit Rotterdam
Ouderling van dienst: Daan Grijzenhout; organist: Jan van Dijk; koster: Bert van Steijn
Kinderlied: OTH 414
Zondagschool: Groep 1 t/m 5
Oppasdienst: Lieke den Besten en Maria van den Berg

18:30 uur

Voorganger: Ds. C. Hendriks uit Ede
Ouderling van dienst: Daan Grijzenhout; organist: Kees Verweij; koster: Bert van Steijn

Wo. 13-04
19:30 uur


Bidstond voor gewas en arbeid
Voorganger: Ds. P.G.I. van den Berg
Ouderling van dienst: Sjoerd de Vrieze; organist: Jan van Dijk; koster: Thomas van Es

Collectes
De collectes hebben de volgende doeleinden:
1e Diaconie
2e Instandhouding eredienst
3e Onderhoud kerkelijke gebouwen / woensdag 3e: bidstondcollecte
Offerblokken en zendingsbusjes

U kunt uw gave geven in de kerk of online in de Appostel app of via volgende link.

MEELEVEN, VOORBEDE EN DANKZEGGING
  • Sari van de Plassche, Huis ter Leede, Oranjehof 46, moest afgelopen week geopereerd worden aan haar pols vanwege een beknelde zenuw wat veel pijn gaf. De operatie is goed verlopen en ze is weer thuis. We hopen dat de pijn snel afneemt en wensen haar voorspoedig herstel toe.
MEDEDELINGEN EN OPROEPEN

Ambtsdragerverkiezingen
Donderdag 29 februari heeft de kerkenraad benoemd tot ouderling voor het ouderenpastoraat broeder Arno Versluis. Voor de vacature van diaken zijn op dubbeltal gesteld de broeders Johan Brommeijer en Jeroen Meijer. Voor de vacature van ouderling-kerkrentmeester zijn de broeders Koen Huijsman en Leo de Leeuw  op dubbeltal gesteld. De verkiezing van diaken en van ouderling-kerkrentmeester door de belijdende leden van de gemeente is D.V. donderdagavond 21 maart a.s. in Salem. De avond begint om 19:30uur. Hartelijk uitgenodigd.


De Grote Schoonmaak van de kerk
Het schoonmaakrooster voor de kerk voorziet elk jaar, in de aanloop naar Pasen toe, in een Grote Schoonmaak.
Dit jaar is deze gepland op D.V. zaterdag 16 maart en maandag 18 maart. We willen dan alle uithoeken en hogere delen van de kerk schoonmaken en andere plaatsen waar we met onze schoonmaakploeg niet altijd aan toe komen.
Wie komen ons helpen? Ook jongeren zijn van harte welkom. Dan maken we samen de kerk op z’n ‘Paasbest’! We willen beide dagen om 9:00 uur beginnen en we stoppen tussen 12:00 en 13:30 uur.
Voor iets lekkers wordt gezorgd.


Bidstond voor gewas en arbeid
Komende woensdag 13 maart is de jaarlijkse Bidstond voor gewas en arbeid waar wij u van harte voor uitnodigen.
Biddag is een dag waarop traditioneel in het voorjaar speciaal gebeden wordt om Gods zegen voor de oogst en het werk, maar in bredere zin ook voor het welzijn in de familie en gemeente, de economie, de samenleving en de wereld.
Het vieren van biddag is God vragen om Zijn zegen voor jouw leven en werk, en dat van anderen. Je belijdt op deze dag dat Hij de bron van al het goede in de wereld is en dat wij mensen afhankelijk zijn van Zijn genade. Het is zodoende ook een moment van bewustwording. Je getuigt op bid- (en dankdag) van Zijn genade door stil te staan bij de goede dingen die Hij je heeft gegeven in je persoonlijke leven en aan deze wereld, waarvoor wij mensen dankbaar mogen zijn. Je vraagt God in je gebed om ook in het komende jaar weer Zijn genade te schenken aan deze wereld. Maar je herkent daarnaast ook dat bijvoorbeeld de welvaart en veiligheid van de samenleving waarin je leeft niet vanzelfsprekend zijn en niet op alle plaatsen in de wereld in gelijke mate gegeven zijn. Velen in deze wereld leven in armoede en onzekerheid en ervaren onrecht. Je vraagt God in je gebed op biddag daarom ook om gerechtigheid voor allen in deze wereld en voorspoed voor de minderbedeelden.
Naast de gebeden bevelen wij u ook de collecten voor de diaconie en de extra collecte (bidstondcollecte) van harte bij u aan.


Openstelling van ons kerkgebouw

Er zijn nog een paar zaterdagmiddagen open in het rooster voor de suppoosten. Als u/jij nu denkt, “Vooruit, als het nog nodig is en ik kan helpen” wilt u/ wil jij er dan eens een (vrijblijvend) belletje aan wagen? We zouden er heel blij mee zijn!
fam.janvandijk@gmail.com
Tel.: 619484 // 06-2720 6939 (Jan van Dijk)


Uitnodiging

Jeugddienst d.d. 17 maart 2024 om 10:30 Waar: Hoogstraat 80 te Leerdam
Jeugddienst 17 maart 2024

CONTACTGEGEVENS

De kerkdiensten zijn (terug) te beluisteren: via een cd, te bestellen bij Nico Vos, tel.: 630126 en via de internetpagina’s hervormdasperen.nl en kerkdienstgemist.nl.

  • Wilt u meer informatie over onze gemeente of wilt u zich aansluiten bij een vereniging, club, bijbelstudiegroep e.d., dan kunt u contact opnemen met Jan van Dijk, tel. : 06-50580689, of orgaanvgo@hervormdasperen.nl.
  • Algemeen contactpersoon voor (crisis)pastoraat en ziekenhuisbezoek is ds. Peter van den Berg, tel.: 612861, of predikant@hervormdasperen.nl.
  • De Schriftlezingen voor de erediensten worden, zodra ze bekend zijn, gedeeld met de appgroep “Schriftlezingen”. U kunt zich hiervoor aanmelden door “Schriftlezing” te appen naar de scriba, tel.: 06-22372862
  • Kopij voor de zondagsbrief kunt u t/m donderdagmiddag 17:00 uur inleveren bij: Daan Grijzenhout, Dirk Willemszstraat 22, tel.: 06-22372862 of zondagsbrief@hervormdasperen.nl
  • Zondagsbrief digitaal ontvangen? Meld u aan via webmaster@hervormdasperen.nl.
  • Zondagsbrief van de Gereformeerde Kerk digitaal ontvangen? Meld u aan via weekbriefgkasperen@gmail.com